null Laulamisen riemu täyttää Tapiolan kirkon lapsikuorojen yhteiskonsertissa

– Lapsikuoron konsertin kruunaa aina se, että yleisön joukossa on laulajien läheisiä, sanoo GospelKids-kuoroa johtaja Elina Jokivuori.

– Lapsikuoron konsertin kruunaa aina se, että yleisön joukossa on laulajien läheisiä, sanoo GospelKids-kuoroa johtaja Elina Jokivuori.

Ajankohtaista

Laulamisen riemu täyttää Tapiolan kirkon lapsikuorojen yhteiskonsertissa

Sadan laulajan lastenkonsertti nostaa esille Espoon seurakuntien lapsikuorot.

Espoon seurakuntien lapsikuorot esiintyvät Tapiolan kirkossa 29.10. Täyttyykö kirkko laulamisen riemusta, kuoronjohtaja Elina Jokivuori?

– Kyllä ehdottomasti. Yhteiskonsertissa ovat mukana kuorot Tuike, Hohde, Säihke, Huiske, Satakielet ja kaksi GospelKids-kuoroa. Kaikki seitsemän ryhmää ovat harjoitelleet syksyn aikana esitettäviä lauluja. Ennen esiintymistä on vielä yhteisharjoituksia. Kuorolaisia on yhteensä yli sata, ja he odottavat iloisella mielellä yhteistä konserttia.

Millaista musiikkia konsertissa kuullaan?

– Konsertti on saanut innoituksensa viime vuonna julkaistusta lasten virsikirjasta. Puolet esitettävistä lauluista on sieltä, ja puolet muuta lasten kuoromusiikkia. Virret ovat aina olleet matkaevästä tien varrelle. Kukapa ei muistaisi omasta lapsuudestaan tuttuja virsiä.

Johdat kouluikäisten GospelKids-kuoroa. Millaista on tehdä töitä lapsikuoron kanssa?

– Tosi innostavaa ja haastavaa. Siinä on oltava mukana koko persoonallaan. Kuorossani on 15 laulajaa.

– Huippuhetkiä ovat ne harjoitukset tai esiintymiset, jolloin kaikki tempautuvat mukaan ja laulamisen riemu syttyy. Tätä tapahtuu esimerkiksi silloin, kun meillä on ollut pitkä harjoitusprosessi ja olemme harjoitelleet kauan uusia lauluja. Kun kaikki osaavat ne hyvin, saamme nauttia yhteisen työn tuloksesta. Esiintymiset ovat juhlahetki ja palkinto nähdystä vaivasta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.