null Laulava vahtimestari esittää biisejä, joissa on elämänmakua ja myrskyä

Timo Lahtimo laulaa ystävyydestä Leppävaaran kirkon ystävänpäivän kahvikonsertissa. Hän nauttii sekä laulamisesta että vahtimestarin työstä seurakunnassa.

Timo Lahtimo laulaa ystävyydestä Leppävaaran kirkon ystävänpäivän kahvikonsertissa. Hän nauttii sekä laulamisesta että vahtimestarin työstä seurakunnassa.

Laulava vahtimestari esittää biisejä, joissa on elämänmakua ja myrskyä

Timo Lahtimo saa laulamiseen syvyyttä seurakunnan vahtimestarin työstä, jossa hän näkee koko elämän kirjon.

Mistä tunnet sä ystävän? Onko oikea sulle hän?

Ystävänpäivän teemaan hyvin istuva Ystävän laulu kajahtaa 14.2. konsertissa Leppävaaran kirkossa Espoossa, kun seurakunnan vahtimestari Timo Lahtimo saa esiintymisvuoron.

Leppävaarassa Lahtimo tunnetaan laulavana vahtimestarina, eikä suotta. Hän on esiintynyt useissa seurakunnan tilaisuuksissa. Pääasiassa hän kuitenkin keikkailee kirkon ulkopuolella: konserteissa ja tanssilavoilla ympäri maata.

Menestystäkin on jo tullut. Viime lokakuussa hän voitti Laila ja Olavi -laulukilpailun miesten sarjan.

– Tuo laulukilpailu painottuu Laila Kinnusen ja Olavi Virran musiikkiin. Etenkin Virran musiikki on pitkään ollut minulle läheistä, sanoo Timo Lahtimo.

Taustalla vuosien työ

Tie menestykseen ei ole tullut sattumalta, vaan sen eteen Lahtimo on tehnyt määrätietoisesti töitä.

Hän on keikkaillut 16-vuotiaasta asti, ensin tutuissa ympyröissä Hollolassa perhejuhlissa ja koulussa, sitten kotipaikkakunnan ulkopuolella.

Pohja laulu-uralle on rakentunut hiljalleen ihmisten kohtaamisten, elämänkokemusten ja monien paikkakuntien kautta.

– Rohkaistuin vuonna 2009 hakemaan Lahden kansanopiston teatterilinjalle. Siitä vuodesta tuli hirmuisen tärkeä. Joka aamu oli pakko voittaa itsensä. Sain hurjasti esiintymisvarmuutta ja kokemusta, Lahtimo kertoo.

Haluan laulaa biisejä, joissa on elämänmakua, särmää ja myrskyä sekä sitä, miten myrskyn silmästä selvitään.

Viime syksyn laulukisavoiton aikaan Lahtimo oli opintovapaalla seurakunnasta. Hän oli silloin Ikaalisten artisti- ja ohjelmatuottajavalmennuksessa.

– Ikaalisiin pääsy oli monen vuoden haave. Puolentoista vuoden opiskelu oli suurelta osin tiimivalmennusta musiikkiin ja viihdemaailmaan. Sain sieltä tärkeää vertaistukea ja löysin verkostoja, jotka auttavat esimerkiksi bändin löytämisessä.

Laulukisa toi levytysmahdollisuuden

Laulukisan voitto poiki konsertti- ja tanssilavakeikkoja sekä yhden biisin levytysmahdollisuuden. Lahtimo on jo löytänyt kappaleen, jonka haluaa levyttää, mutta ei vielä paljasta sitä.

Hänelle aukesi myös yhteistyö ohjelmatoimiston kanssa, mikä tarkoittaa parempaa artistin markkinointia ja myyntiä.

Timo Lahtimo paljastaa, että hänellä on selittämätön palo laulaa ihmisille ja välittää heille hyviä asioita.

Hän ei tähtää suoraan suurille lavoille. Ehkä niitäkin joskus tulee eteen, mutta hän haluaa lähteä liikkeelle yhdestä ihmisestä ja aidosta kohtaamisesta.

– Haluan kehittyä lämminhenkiseksi laulajaksi, jos nyt ei ihan täysin ammattilaiseksi niin ainakin puoliammattilaiseksi, Timo Lahtimo kertoo.

– Haluan laulaa biisejä, joissa on elämänmakua, särmää ja myrskyä sekä sitä, miten myrskyn silmästä selvitään. Koen olevani sellainen laulaja, joka pystyy tulkitsemaan sellaisia aiheita.

Laulava vahtimestari saa myös fanipostia, mikä tuntuu hämmentävän mukavalta.

– Tapaan faneja keikoilla, moikkaamme ja vaihdamme kuulumisia. Se on tietynlaista ystävyyttä, Lahtimo sanoo.

Suntioksi Timo Lahtimo valmistui oppisopimuskoulutuksella kolme vuotta sitten. Hänen työnsä Leppävaaran seurakunnan vahtimestarina sijoittuu pääasiassa kirkolle, mutta myös muihin seurakunnan tiloihin.

– Kohtaan työssäni paljon ihmisiä ja näen koko elämän kirjon.

Toista video

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi