null Laulaa voi isotädin ikkunan alla, ja lauluseurana voi toimia Jouluradio – K&k ja Suomen Lähetysseura lahjoittavat lukijoille Kauneimmat joululaulut -vihkon

Parvekejoululaulut-tempauksen isän Jyrki Mattilan mielestä hienoja joululauluja on paljon ja jokaiseen tunnelmaan löytyy sopiva laulu.

Parvekejoululaulut-tempauksen isän Jyrki Mattilan mielestä hienoja joululauluja on paljon ja jokaiseen tunnelmaan löytyy sopiva laulu.

Hyvä elämä Ajankohtaista

Laulaa voi isotädin ikkunan alla, ja lauluseurana voi toimia Jouluradio – K&k ja Suomen Lähetysseura lahjoittavat lukijoille Kauneimmat joululaulut -vihkon

Kauneimmat joululaulut -vihosta löytyy lauluja joka tunnelmaan. Tänä jouluna on oltava kekseliäs, jotta lauluseuraa löytyy kaikille ja joulun henki tavoittaa jokaisen.

– Musiikki ottaa ja vie mukanaan. Kuuntelemme musiikkia Jouluradiosta, ja etenkin lapset hoilottavat joululauluja menemään, kertoo Jyrki Mattila perheensä virittäytymisestä joulutunnelmaan.

Mattila perusti marraskuussa puolisonsa Riikan kanssa Parvekejoululaulut-Facebook-ryhmän.

Monen muun suomalaisen tapaan Mattila on käynyt lapsesta saakka Kauneimmat joululaulut -yhteislaulutilaisuuksissa. Hän on halunnut siirtää lauluperinteen myös lapsilleen. Kirkoissa on laulettu kauneimpia joululauluja jo miltei 40 vuoden ajan. Tänä vuonna tilaisuudet on peruttu koronatilanteen vuoksi.

Osa seurakunnista järjestää laulutilaisuuksia striimattuna.

Perinteisten kauneimpia joululaulujen lisäksi Mattila yrittää löytää joka vuosi myös uusia lauluja. Hänestä on tärkeää, että nekin saavat soittoaikaa. Viime päivinä Mattiloilla on soinut etenkin Jouluradion Jazzjoulu-nettikanava.

Joulun yksinäisiä voi muistaa monin tavoin

Monet viettävät joulua tänä vuonna pienemmässä porukassa kuin tavallisesti. Mattilan mielestä on tärkeää muistaa myös joulun yksinäisiä.

– Vanhainkodissa olevalle tädille voi soittaa tekniikan salliessa videopuhelun, jonka aikana voidaan yhdessä kuunnella joululauluja tai laulaa yhdessä.

– Jos keli on hieno, voi mennä vanhemman sukulaisen ikkunan alle laulamaan, Mattila vinkkaa.

Mattilan ideoimat Parvekejoululaulut-tapahtumat jatkuvat loppiaiseen saakka. Joka sunnuntai kello 15 lauletaan Facebook-ryhmässä äänestetty joululaulu.

Jouluradio osallistuu tapahtumiin soittamalla laulun Kauneimmat joululaulut -kanavallaan.

– Toivon myös, että tiernapoikaporukat lähtevät jossain vaiheessa kiertelemään pihoja ja parvekkeiden vierustoja. Elämme sellaista aikaa, että kaikki mahdollinen ilo, laulu ja kulttuuri ovat tärkeitä. Erilaisista kohtaamisista puhumattakaan, Mattila sanoo.

Jokaiseen tunnelmaan löytyy sopiva laulu

Jyrki Mattilan mielestä hienoja joululauluja on paljon ja jokaiseen tunnelmaan löytyy sopiva laulu.

– Jouluun rauhoittumiseen ja parvekelauluksi sopii En etsi valtaa loistoa.

Iloisten kevyempien laulujen aika koittaa Mattilalle joulukuun 20. päivän paikkeilla. Silloin työt ovat paketissa ja joulun vietto voi alkaa.

Joulun pyhinä Mattiloilla kuunnellaan ja lauletaan Varpunen jouluaamuna -laulua.

Kun Jyrki Mattilalta kysyy lempijoululaulua, kysymys tuntuu hänestä epäreilulta.

– On niin paljon kauniita lauluja, että on vaikeaa valita vain yksi. Pidän paljon Tulkoon joulu -laulusta. Myös Maa on niin kaunis -biisi on hieno.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.