Lohtulampaat ovat enää siunausta vaille ja pian lähdössä lasten luo
Ihka ensimmäiset lohtulampaat siunataan tehtäväänsä 4. marraskuuta Korson kirkolla pyhäinpäivän satuhetkessä. Lohtupehmoja ovat kutoneet Maarukanmummot, joista yksi on Raili Palmu.
Vantaalla, Mikkolan alueen kupeessa lähellä Korsoa on paikka nimeltä Maarukka. Jo vuosia sitten siellä alkoi kokoontua joukko naisia tekemään yhdessä käsitöitä. Porukan nimeksi muotoutui luontevasti Maarukanmummot. Nimi on sittemmin jatkanut elämäänsä, vaikka käsitöiden parissa ahkeroiva ryhmä kokoontuu nykyisin Korson kirkon rippikoulusalissa.
Viimeisin Maarukan mummojen projekti on ollut lohtulampaiden neulominen. Raili Palmun puikoissa syntyi ohjeiden pohjalta ensimmäinen pehmolampaan prototyyppi jo viime keväänä, ja nyt lampaita tehdään porukalla. Näillä pienillä, neuloen ja virkaten valmistettavilla pehmoleluilla on aivan oma tarkoituksensa.
– Lohtulammas on tarkoitus antaa lohdutukseksi lapselle, jota on kohdannut suuri suru, Raili Palmu kertoo.
Ennen kuin lohtulampaat pääsevät pienokaisten kainaloon lohtua tuomaan, ne siunataan tehtäväänsä pyhäinpäivänä koko perheen satuhetkessä, joka alkaa kello 16 Korson kirkossa.
Maarukanmummot kokoontuvat maanantaisin, ja lohtulampaat ovat syntyneet diakonissan ryhmälle tuomista langoista. Yhden kokoontumiskerran aikana lohtulammas ei kuitenkaan ehdi valmiiksi asti.
– Työ jatkuu ja etupäässä tehdään kuitenkin kotona, Raili Palmu kertoo.
Ennen lohtulampaita Maarukanmummot ovat valmistaneet saman lämpimän ajatuksen kera lohtuhuiveja leskeksi jääneille. Ikituote ovat kuitenkin miesten sukat, joista Raili Palmun mukaan on usein kova pula.
Korjattu 3.11. klo 14.25: lohtulampaiden siunaus tapahtuu satuhetkessä, ei messussa.
Tule mukaan käsityöryhmään
Maarukanmummot kokoontuvat maanantaisin klo 12 Korson kirkon rippikoulusalissa, Merikotkantie 4. Tiedustelut diakonissa Pia Olkkonen, p. 050 322 6560.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Neulominen ei ole vain mummojen hommaa, sanoo neulontaan lukioikäisenä punkkarina hurahtanut Tiina Mahlamäki
Hyvä elämäUudessa Neuloosi-kirjassaan Tiina Mahlamäki kertoo neulomisen maailmasta ja omista kokemuksistaan. Suomeen neulomisen toivat keskiajalla Naantalissa toimineet birgittalaisnunnat.