null Leppävaaran seurakunta haluaa nostaa loppiaisen arvoiselleen paikalle – Loppiaiskertomus seuraa tietäjien matkaa seimelle

– Olemme jo pitkään miettineet, miten voisimme korostaa loppiaisen sanomaa ja päättää joulunajan juhlallisesti, sanoo seurakuntapastori Aija Pöyri. Leppävaaran kirkossa järjestetään 6. tammikuuta Loppiaiskertomus. Siitä on tarkoitus tulla vuosittain toistuva tapahtuma.

– Olemme jo pitkään miettineet, miten voisimme korostaa loppiaisen sanomaa ja päättää joulunajan juhlallisesti, sanoo seurakuntapastori Aija Pöyri. Leppävaaran kirkossa järjestetään 6. tammikuuta Loppiaiskertomus. Siitä on tarkoitus tulla vuosittain toistuva tapahtuma.

Ajankohtaista

Leppävaaran seurakunta haluaa nostaa loppiaisen arvoiselleen paikalle – Loppiaiskertomus seuraa tietäjien matkaa seimelle

Loppiaiskertomusta on toteuttamassa eri-ikäisiä seurakuntalaisia.

Seurakuntapastori Aija Pöyri Leppävaaran seurakunnasta, miksi loppiaista vietetään?

– Loppiaisena muistellaan, miten itäisiltä mailta tuli viisaita tietäjiä katsomaan Jeesus-lasta. He toivat kalliita lahjoja: kultaa, suitsuketta ja mirhaa. Tietäjät tapasivat matkallaan myös Herodeksen, joka yritti tietäjien avulla päästä selville, onko Betlehemissä syntynyt kuningas hänelle uhka.

Onko se kirkollisesti tärkeä päivä?

– Loppiainen on kristittyjen vanhimpia juhlia, jopa joulua vanhempi. Keskeisenä aiheena on se, että Jeesus syntyi koko maailman Vapauttajaksi. Seimen äärelle ei tultu vain läheltä, vaan myös kauempaa. Seimen äärelle eivät tulleet vain köyhät paimenet, vaan myös rikkaat tietäjät. Loppiainen jää helposti muun joulun juhlinnan jalkoihin, mikä on sääli, kun ajattelee päivään liittyviä merkityksiä.

Mikä on Loppiaiskertomus?

– Loppiaisena palautamme vielä mieleen sen, mitä seimellä tapahtui. Loppiaiskertomus on ennen kaikkea yhteinen matka tietäjien kanssa seimen äärelle. Se on kaikenikäisille suunnattu tilaisuus, jossa on yhteislaulua, musiikkiesityksiä ja pieniä näytelmällisiä katkelmia. Loppiaiskertomusta on toteuttamassa eri-ikäisiä seurakuntalaisia.

Haluatteko luoda siitä vuosittain toistuvan tapahtuman?

– Olemme jo pitkään miettineet, miten voisimme korostaa loppiaisen sanomaa ja päättää joulunajan juhlallisesti. Kun tällainen tapahtuma on nyt kehitelty, tämä ei tule jäämään yhteen kertaan. Kokemuksen myötä Loppiaiskertomus varmasti hioutuu vuosien varrella ja muuttuu aina vain paremmaksi ja kiinnostavammaksi. Tavoitteemme onkin, että loppiaisena 2023 Leppävaaran kirkko on aivan täynnä.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hyvän tekemistä, tansseja ja hevostelua – tapaninpäivään liittyy hauskanpito, mutta myös kivitetty marttyyri

Hengellisyys

Englanniksi tapaninpäivä on Boxing Day. Nimelle on kolme eri selitystä.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.