null Lumi teki enkelin Nina Härkösen ikkunaan – ”Ehkä se oli vain ohikulkumatkalla”

Eräänä tavallisena aamuna ikkunaan oli ilmestynyt jäinen enkeli. Kuva: Nina Härkönen.

Eräänä tavallisena aamuna ikkunaan oli ilmestynyt jäinen enkeli. Kuva: Nina Härkönen.

Ajankohtaista

Lumi teki enkelin Nina Härkösen ikkunaan – ”Ehkä se oli vain ohikulkumatkalla”

Kun Nina Härkösen ikkunassa odotti pari aamua sitten kaunis enkelihahmo, hän hämmästyi, mutta ei säikähtäin, kuten kedon paimenet muinoin. 

Enkeli piirtyi ikkunassa niin selkeänä, että sen hahmottamiseen ei Nina Härkösen mukaan tarvinnut juuri käyttää mielikuvitusta. Hän nappasi ikkunaenkelistään kuvan ja jakoi sen Twitter-tilillään.

Parissa päivässä kuvasta on tykätty yli 3 000 kertaa. Uusia tykkäyksiä ja kommentteja on napsahdellut sen verran kiivaaseen tahtiin, että Härkönen joutui poistamaan äänet ilmoituksista ja muistutuksista.

Enkelihahmo ikkunassa herätti Härkösessä ensin hämmästyksen, mutta sitten hänet valtasi turvallinen olo.

– Enkeli edustaa minulle suojaa ja rauhaa, ammattiliitto Tehyn varapääluottamusmiehenä Tampereen kaupungilla työskentelevä Härkönen toteaa.

Enkelikuvan saamat kommentit ovat Härkösen mukaan olleet pelkästään positiivisia – jopa ne, joissa on annettu rakennusteknisiä ohjeita tiivistämisestä ynnä muusta tärkeästä. Häntä neuvottiin tarkistamaan, ettei ikkunan väliin mene lämpöä.

– Paljon tuli ihania kommentteja, että suojelusenkeli tai jouluenkeli on tullut minua tapaamaan, Härkönen kertoo.

Joku kommentoijista kysyi, miten samanlaisen enkelinkuvan voisi itse tehdä, mutta siihen onkin vaikeampi vastata. Härkösen mukaan ikkunalla on sään kylmetessä tapana jäätyä, joskaan näin selkeää kuviota siihen ei aiemmin ole syntynyt.

Kysymykseen, uskooko Härkönen enkeleihin, hän miettii vastausta hetken.

– Tavallaan uskon, mutta en siihen, että enkelit olisivat näkyviä.

Enkelihahmo on kuluneiden parin päivän aikana ja ilman lämmettyä pienentynyt ja kutistuu kovaa kyytiä, joten joulusiivouksia tai ainakaan ikkunan pesua se ei tällä erää hidasta. Sitä, miksi Härkösen ikkunaan ilmestynyt enkeli päättikin olla näkyvä, eikä näkymätön, jää hän itsekin pohtimaan.

– Ehkä enkeli oli vain ohikulkumatkalla, kävi toivottavassa hyvää joulua ja meni nyt jonnekin muualle, Härkönen naurahtaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.