null Korson kirkko sopii enkelibongaukseen – siivekkäitä löytyy ainakin 170

Hengellisyys

Korson kirkko sopii enkelibongaukseen – siivekkäitä löytyy ainakin 170

Varsinainen enkeliapaja sijaitsee seurakuntakeskuksen varhaiskasvatuksen toimistossa.

Jos haluaa nähdä ­enkeleitä, kannattaa mennä Korson kirkkoon. Kiersimme ­pappi ­Minna Ruuttusen kanssa kirkkoa sisällä ja ulkona. ­Enkeleitä löytyi noin 170.

Lisäksi kierroksella näki arkienkeleitä työssään: Ruuttusen ja muita työntekijöitä. Arkienkelit ovat niitä, jotka tekevät hyvää toisille. Kun heidät laskee mukaan, enkelimäärä Korson seurakunnassa nousi 200:aan.

Pieni hautausmaaenkeli tarvitsi turvapaikan

Kirkkosalissa huomio kiinnittyy ensimmäisenä alttaritauluun, jossa on paljasselkäinen mies ja yksi siipi. ­Teos on taiteilija Jari Järnströmin Kristityn vapaus.

Alttarin vieressä seisoo kuvanveistäjä Raimo Jaatisen tekemä pronssinen Palava enkeli. ­Sille on myös pienempi pari, jonka kuuluisi seisoa hautausmaan Tyhjä syli -kivellä. Mutta se ei pysy siinä. Hautausmaalla käyneet ovat siirrelleet sitä. Niinpä pieni pronssienkeli on viety sakastiin turvaan siihen asti, että sille keksitään pysyvä kiinnitysratkaisu.

Isosiipinen enkeli on mennyt piiloon alttarin takaseinän taakse. Se istuu ylhäällä ikkunalaudalla jalat koukussa, pää polvissa, käsivarret niiden ympärillä. Enkeli on surullinen. Ikkunan takana ulkona on uurnalehto.

Ylhäällä kirkon parven kaiteessa liihottaa monta valkoista pikkuenkeliä. Ne ovat heijastimia, jotka ovat jääneet lentelemään sinne kouluun lähtevien juhlasta. Lapset saivat osoitella niitä taskulampuilla.

Kun katsoo pienen väen kirkkonurkkaukseen, huomaa heti, että joku enkeli on käynyt jättämässä siipensä henkariin. Ne voi pukea ylleen ja kokeilla, miltä tuntuu olla enkeli.

Minna Ruuttunen toimii varhaiskasvatuksen pappina Korson seurakunnassa.

Minna Ruuttunen toimii varhaiskasvatuksen pappina Korson seurakunnassa.

Seurakuntakeskuksen puolelle kävellessämme edessämme häämöttää seinävaate. Tarkemmin katsoessa näkee, että siihen on kudottu enkeleitä soittamassa pasuunaa ja lukemassa.

Kirkkoherranviraston käytävältä löytyy lettipäinen enkeli. Valkoisen mekon laahus on pitkä. Laahusta pitää paikoillaan kivi, jonka päällä palaa punainen kynttilä.

Varsinainen enkeliapaja löytyy alakerrasta varhaiskasvatuksen toimistosta. Ensin näkyy seinällinen enkeleitä. Joukossa on monta versiota perinteisestä Suojelusenkeli-taulusta. Kuvat on kehystetty kirkkain värein vaaleansiniseksi, vihreäksi, punaiseksi ja valkoiseksi. Kattoon on ripustettu pari rautalangasta väännettyä enkeliä. Ne on koristeltu kirkkain, vaaleansinisin helmin.

Toimiston kaapin päällä on vielä ison korillisen verran lasisia ja posliinisia koriste-enkeleitä. Niitä työntekijät ovat saaneet lahjaksi tai ostaneet itse.

Satapäinen enkelijoukko lohduttaa kirkkomaalla

Enkelijoukko kasvaa huimasti, kun menemme kirkon hautausmaalle. Siellä enkeleitä on varmaan sata. Uurnalehdon seinätelineisiin on tuotu enkeleitä lohdutukseksi. Monella on vain pää, siivet, kädet ja lainehtivat, lyhyet hiukset. Joku enkeli on polvillaan kädet yhdessä.

Uurnalehdosta takaisin kirkkoon mennessämme Ruuttunen kurkkaa vielä kakkossaliin, näkyykö siellä enkeleitä.

Kyllä näkyy. Tekstiilitaiteilija Oili ­Mäen tekemän vanhan alttaritaulun Minun Herrani ja minun Jumalani alareunassa seisoo taivaallinen sotajoukko.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Enkeli on alkujaan kosminen voima, ei lasten söpö juttu – ”On paljon lässyn lässyn meininkiä”

Hengellisyys

Suosittu Suojelusenkeli-virsi päivittelee maailman pimeyttä ja jättää lastenhoidon taivaallisen siivekkään varaan. Virsirunoilija ja pappi Pekka Kivekäs pitää ajatusta suorastaan vaarallisena.





Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.