null Malmin kirkkoherraksi valittiin seurakunnan oma pappi Elina Perttilä

Ajankohtaista

Malmin kirkkoherraksi valittiin seurakunnan oma pappi Elina Perttilä

Valinnan tehneen Malmin seurakuntaneuvoston mukaan Perttilällä oli laajin ja parhaiten tehtävää vastaava osaaminen.

Helsingin suurimman seurakunnan, Malmin seurakunnan, kirkkoherraksi on valittu seurakunnan hallintopappi ja eteläisen alueen johtava pappi Elina Perttilä. Malmin seurakuntaneuvosto valitsi Perttilän kirkkoherraksi kokouksessaan tiistaina 9.11. ensimmäisellä äänestyskierroksella. Vaalissa annettiin yhteensä 17 ääntä, joista Perttilä sai 13 ääntä ja Tuomas Hynynen 4 ääntä.

Hakijoita tehtävään oli seitsemän, joista neljä valittiin jatkoon. Loppusuoralla olivat Perttilän lisäksi Lopen kirkkoherra Tuomas Hynynen, Helsingin yliopiston oppilaitospappi Laura Mäntylä ja Vantaan seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtaja Kirsi Rantala.

Elina Perttilä on 46-vuotias pappi ja teologian tohtori. Seurakuntatyön lisäksi Perttilä on toiminut raamatuntutkijana Helsingin yliopistossa, josta hän väitteli tohtoriksi vuonna 2013. Hän on toiminut myös opettajana Diakissa.

Malmin seurakunnassa Elina Perttilä on työskennellyt vuodesta 2013. Ensin hän työskenteli seurakuntapappina Jakomäessä ja vuodesta 2018 lähtien johtavana aluepastorina Pihlajamäen, Pihlajiston, Viikin ja Viikinmäen alueella. Vuodesta 2019 Perttilä on toiminut aluepastorin tehtävän lisäksi Malmin seurakunnan hallintopappina.

Valinnan tehnyt seurakuntaneuvosto totesi esityksessään, että Perttilällä oli hakijoista laajin ja paras viran erityisvaatimuksia vastaava osaaminen. Hänellä on kokemusta johtamistehtävistä, vahva kaupunkiympäristön tuntemus, ja hän tuntee seurakunnan toiminnan hyvin.

Elina Perttilä aloittanee virassa alkukeväällä 2022. Malmin entinen kirkkoherra Heikki Arikka siirtyi kesällä Diakon Palvelut -konsernin toimitusjohtajaksi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.