null Marja Heltelä valittiin Helsingin kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi

Marja Heltelä johtaa yhteistä kirkkoneuvostoa vuoden 2018 loppuun.

Marja Heltelä johtaa yhteistä kirkkoneuvostoa vuoden 2018 loppuun.

Ajankohtaista

Marja Heltelä valittiin Helsingin kirkkoneuvoston puheenjohtajaksi

Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli päätti asiasta ensimmäisessä piispa Teemu Laajasalon johtamassa istunnossa keskiviikkona.

Haagan seurakunnan kirkkoherra Marja Heltelä on Helsingin seurakuntayhtymän yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja tästä päivästä alkaen ja vuoden 2018 loppuun. Tuomiokapituli kirkkokielellä määräsi Heltelän tehtävään ensimmäisessä piispa Teemu Laajasalon johtamassa istunnossa.

Heltelä iloitsee tuomiokapitulin päätöksestä, sillä kirkkoneuvoston puheenjohtajan tehtävä on tärkeä paikka maan suurimman seurakuntayhtymän johdossa.

– Minulla on kiitollinen mieli siitä luottamuksesta, jonka kapituli antaa. Olen myös hyvin motivoitunut tähän työhön varsinkin, kun Helsingissä on meneillään toimintakulttuurin muutos. Se on hyvällä mallilla ja saan olla sen ytimessä mukana, Heltelä kiteyttää.

Heltelä kertoo, että hänestä on erityisen antoisaa työskennellä seurakuntayhtymän viisaiden luottamushenkilöiden kanssa.

Toimintakulttuurin muutos on sanana turhan tekninen kuvaamaan niitä hyviä asioita, jotka ovat jo olleet menossa ja saaneet vauhtia uusista suunnitelmista. Seurakunnissa on ihan toisenlainen meno kuin vielä parikymmentä vuotta sitten, jolloin tilaisuuksissa oli yksi puhuva pää ja muut kuuntelivat.

– Esimerkiksi meillä Haagassa seurakuntalaiset ovat toiminnan keskiössä ja itse aloittaneet monia asioita, joita teemme. Jos heiltä tulee hyvä idea, siitä napataan kiinni. Siellä, missä pappia ei välttämättä tarvita, avaimet annetaan seurakuntalaisille ja he vastaavat toiminnasta itse.

Toimintakulttuurin muutoksessa on 108 erilaista asiaa, mutta Heltelän mukaan on hyvä, että ydin on nyt tiivistetty kahteen kärkeen. Ensimmäinen on helsinkiläisten tarpeet ja toinen se, että etsitään kaikkein hädänalaisimmat ja pyritään auttamaan heitä. Lisäksi tehdään yhteistyötä yhtymän sisällä ja seurakuntien kesken. Haagan seurakunnassa esimerkiksi on pappi, joka toimii osan työajastaan sairaalapappina ja lisäksi tiedottajan sijainen naapuriseurakunnasta. Heidän tehtävänsä on samalla miettiä, miten näitä tehtäviä voitaisiin jatkossa tehdä yhdessä.

 

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Heikki Nenonen valittiin Haagan kirkkoherraksi

Ajankohtaista

Seurakuntaneuvosto äänesti valinnasta pitkän keskustelun päätteeksi.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.