null Juha Rintamäki valittiin Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi

Juha Rintamäki.

Juha Rintamäki.

Ajankohtaista

Juha Rintamäki valittiin Helsingin seurakuntayhtymän johtajaksi

Kirkkovaltuusto valitsi johtajan äänin 47–37. Vastaehdokas oli Marja Heltelä.

Helsingin yhteinen kirkkovaltuusto valitsi Lauttasaaren kirkkoherran Juha Rintamäen seurakuntayhtymän johtajaksi kokouksessaan torstaina 12.10. Valinta koskee aikaa 1.11.2017–31.12.2018. Kyseessä on jakso, joka Teemu Laajasalolta jää yhtymänjohtajana hoitamatta, kun hän siirtyy Helsingin piispaksi.

Helsingissä seurakuntayhtymän johtajaksi valitaan kahden vuoden määräajaksi joku kirkkoherroista tai yhteisten yksiköiden johtajista. Johtajan tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella, eli Rintamäki hoitaa edelleen myös Lauttasaaren kirkkoherran virkaa.

Valinta herätti etukäteen ja myös kokouksessa paljon keskustelua. Yhtymän johtajaksi esitettiin Rintamäen lisäksi Haagan kirkkoherraa Marja Heltelää. Rintamäki voitti äänestyksen äänin 47–37.

Rintamäki on tällä hetkellä yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtaja, joka ei hallinnon johtosäännön mukaan kuitenkaan voi toimia seurakuntayhtymän johtajana. Rintamäen on siis erottava puheenjohtajan tehtävästä. Uuden yhteisen kirkkoneuvoston puheenjohtajan nimittää Helsingin hiippakunnan tuomiokapituli.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.