null Meksikossa avautui jalkapallolegenda Diego Maradonan muistoa kunnioittava kirkko

Viime marraskuussa menehtynyttä Diego Maradonaa muistetaan myös Meksikossa. 

Viime marraskuussa menehtynyttä Diego Maradonaa muistetaan myös Meksikossa. 

Ajankohtaista

Meksikossa avautui jalkapallolegenda Diego Maradonan muistoa kunnioittava kirkko

Perustajansa mukaan argentiinalaiselle jalkapallotähdelle omistettu kirkko on paikka, jossa saa näyttää tunteita ja puhua jalkapallosta.

Pueblan osavaltiossa Meksikossa, San Andrés Cholulan kunnassa on avattu viime marraskuussa kuolleen jalkapallotähti Diego Maradonan muistoa kunnioittava kirkko. Kyseessä on toinen Maradonalle omistettu kirkko, ensimmäinen sijaitsee Rosariossa Argentiinassa. Kirkon avautumisesta kertoi muun muassa Reuters.

7. heinäkuuta avautuneessa pienessä kirkossa on esillä jalkapalloon ja Maradonaan liittyvää rekvisiittaa kuten jalkapalloja ja kuvia, joissa Diego Maradona poseeraa sobrero-hattu päässään, kuvia, joissa hän tapaa Kuuban johtajan Fidel Castron ja paavi Franciscuksen sekä valokuvia Maradonan lapsuudesta.

Erityisesti kotimaassaan Argentiinassa Diego Maradona oli monelle lähes ylimaallinen henkilö. Vuonna 1998 maassa perustettiin niin sanottu maradoniaaninen kirkko, joka on saanut monet miettimään jalkapallokulttuurin ja uskonnon yhtäläisyyksiä ja sitä, onko kyseessä uskontoparodia vai tosissaan otettava uskonnollinen yhteisö.

Maradona muistetaan hyvin myös Meksikossa, jossa on sekä hartaita katolilaisia että kovia jalkapallofaneja. Vuoden 1986 maailmanmestaruuskisat pelattiin Meksikossa ja viimeistään silloin Maradonan taidot huomattiin koko maailmassa.

Pienen kirkon seinällä on muun muassa kuvia argentiinalaisen Maradonan lapsuudesta.

Pienen kirkon seinällä on muun muassa kuvia argentiinalaisen Maradonan lapsuudesta.

Diego Maradonalle omistetun kirkon avasi 20 vuotta Meksikossa asunut, mutta Argentiinasta alun perin kotoisin oleva Marcelo Buchet. Hänelle kirkko on paikka, jossa voi puhua jalkapallosta, eikä tarvitse vain istua hiljaa ja kuunnella. Siellä voi myös tuntea, että ei ole ainoa, jolle Maradona aiheuttaa suuria tunnereaktioita.

– Äitini ja isäni, jotka ovat katolilaisia, sanovat, että tämä on hullua. Mutta meistä, jotka pidämme jalkapallosta, on oikein mukavaa, että Maradona saa tällaisen tunnustuksen Meksikossa, kommentoi kirkossa vieraillut 22-vuotias Andrea Hernández.

Paikallisen El Sol Del Puebla -lehden mukaan ainakin yksi pariskunta on jo ilmoittanut haluavansa mennä symbolisella tasolla vihille Maradona-kirkossa ja yksi perhe suunnittelee paikkaan kastejuhlaa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.