null Myös paavi Franciscus suree Maradonan kuolemaa – hänen kanssaan jalkapallolegenda oli läheinen, mutta toista paavia Maradona nimitteli

Diego Maradona tapasi paavi Franciscuksen useita kertoja. Tämä kuva kahdesta tunnetusta argentiinalaisesta on vuodelta 2016. 

Diego Maradona tapasi paavi Franciscuksen useita kertoja. Tämä kuva kahdesta tunnetusta argentiinalaisesta on vuodelta 2016. 

Ajankohtaista

Myös paavi Franciscus suree Maradonan kuolemaa – hänen kanssaan jalkapallolegenda oli läheinen, mutta toista paavia Maradona nimitteli

Paavia ja Diego Maradonaa yhdisti argentiinalaisuus ja rakkaus jalkapalloon.

Ihmiset ympäri maailmaa ovat surreet jalkapallolegenda Diego Maradonan kuolemaa, heidän joukossaan myös Argentiinasta kotoisin oleva paavi Franciscus. Vatican News -median mukaan paavi Franciscus rukoili Maradonan puolesta kun tämä kärsi terveysongelmista, kun häntä leikattiin ja kuoleman hetkellä. Vatikaanin tiedottaja Matteo Bruni kertoi, että kun tieto Maradonan kuolemasta tuli, paavi muisteli lämmöllä tapaamisia Maradonan kanssa.

Paavi Franciscus ja Diego Maradona tapasivat ensimmäisen kerran vuonna 2014 Vatikaanissa, hyväntekeväisyysottelun yhteydessä. Silloin Maradona antoi paavi Franciscukselle jalkapallopaidan, jossa luki ”Francisco” ja Maradonan pelinumero 10. Myöhemmin Maradona ja Franciscus tapasivat uudestaan hyväntekeväisyystapahtumien yhteydessä. Maradona kuvasi itseään ”paavin suurimmaksi faniksi”. Hän kertoi, että he keskustelevat monenlaisista asioista, kuten aliravitsemuksesta kärsivistä lapsista, ja ovat yksimielisiä kaikesta.

Kunnioitus oli molemminpuolista. Paavi Franciscuksen tiedetään olevan jalkapallon ystävä. Hänen suosikkiseuransa on San Lorenzo de Almagro Argentiinan pääkaupungista Buenos Airesista. 

Aina jalkapallotähden suhde Vatikaaniin ja katoliseen kirkkoon ei kuitenkaan ollut näin mutkaton. Kun Diego Maradona vieraili Vatikaanissa vuonna 2000, Johannes Paavali II kaudella, hänen kerrotaan närkästyneen kun hän ei saanut erityistä ruusunauhaa paavilta, vaan samanlaisen huomionosoituksen kuin muutkin. Maradonaa kiusasi myös se, että Vatikaanissa on kultakattoja. Maradona oli sitä mieltä, että paavin pitäisi myydä ne, jos hän todella haluaisi auttaa köyhiä lapsia. 

Myöhemmin Maradona myös nimitteli Johannes Paavali II alatyylisesti televisiohaastattelussa. Nykyinen paavi Fraciscus, silloiselta nimeltään Jorge Mario Bergoglio, oli tuolloin Buenos Airesin arkkipiispana. Hänen edustajansa paheksui Maradonan käytöstä ja sanoi, että tuollainen puhe loukkasi argentiinalaisia, jotka rakastavat ja kunnioittavat paavia. Toisaalta hän myös arveli, että puhe oli esimerkkinä siitä, kuinka huumeet vaikuttavat ihmiseen.

Argentiinalaiset ovat ottaneet Diego Maradonan kuoleman raskaasti. Maahan julistettiin kolmen päivän suruaika.

Argentiinalaiset ovat ottaneet Diego Maradonan kuoleman raskaasti. Maahan julistettiin kolmen päivän suruaika.

Keskiviikkona 25.11. kuollut Diego Maradona haudattiin torstaina pienimuotoisissa hautajaisissa, johon osallistui vain lähipiiri. Hänet haudattiin Jardin Bella Vista -hautausmaalle, noin 40 kilometrin päähän Buenos Airesin keskustasta. Hautausmaa on sama, jonne on haudattu myös hänen vanhempansa.

Kun tieto 60-vuotiaan Maradonan kuolemasta tuli, Argentiinan presidentti Alberto Fernández julisti maahan kolmen päivän suruajan. Maradonan arkku oli nähtävillä presidentin palatsissa Casa Rosadassa. Maradonan kuolema on saanut ihmiset kaduille näyttämään suruaan ja kunniotustaan Maradonaa kohtaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.