null Mielipide: 500 perhettä maksaa kirkon virheistä Lehtisaaressa

Puheenvuorot

Mielipide: 500 perhettä maksaa kirkon virheistä Lehtisaaressa

Lehtisaaren kehittyminen on pysähtynyt. Seurakuntayhtymillä on siellä kymmeniä tyhjiä asuntoja ja useita rakentamattomia tontteja. Niihin on vuonna 2012 saatu rakennuslupa 500 asunnolle.

Rakennusyhtiöt eivät ole halunneet rakentaa, koska pyydetty maanvuokra on ollut kohtuuttoman korkea. Seurakunnilta on jäänyt saamatta yli 850 000 euroa vuodessa uu­sien asuntojen maanvuokrina. Vantaan seurakuntayhtymällä on omien vuokralaistensa kanssa vireillä oikeuskiista, mikä maksaa satoja tuhansia euroja. Lisäksi rakentamattomista tonteista maksetaan korotettua kiinteistöveroa.

Rahat kirkko olisi voinut käyttää diakoniatoimintaan ja sopia lehtisaarelaisten kanssa kohtuullisista vuokraehdoista riitelemättä.

Esimerkiksi 900 euron yhtiövastikkeesta maanvuokran osuus on nyt 100 euroa ja ensi vuonna kohtuullistettuna 600 euroa, jolloin koko vastike on 1 400 euroa kuussa.

Jotkut pitävät kohtuullistamista tukena lehtisaarelaisille. Raha voitaisiin kirkon mukaan käyttää hädänalaisten tukemiseen. Kirkko haluaa maksattaa menonsa 500:lla lehtisaarelaisella kotitaloudella, kun varsinainen rahasampo on siellä käynnistämättä.

Mekkeri Anner

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.