Mielipide: Lehtisaarelaisia on kuunneltu

Mielipide: Lehtisaarelaisia on kuunneltu

Helsingin seurakuntayhtymä on käsitellyt Lehtisaaren maanvuokra-asiaa julkisilla asialistoilla. Yhteinen kirkkovaltuusto päätti Lehtisaaren maanvuokrasopimusten linjaukset 11.5.2017, ja tätä ennen seurakuntayhtymän kiinteistöosaston edustajat tapasivat maanvuokrasopimuksen osapuolia, kaikkia erikseen, minkä lisäksi kiinteistöjohtaja osallistui kahteen maanvuokrasopimuksia koskevaan lehtisaarelaisten järjestämään tilaisuuteen Lehtisaaressa ja yhteen Munkkivuoren kirkolla.

Myös yhteisen kirkkoneuvoston edustajat tapasivat lehtisaarelaisten lähetystöä Seurakuntien talolla ennen valtuuston kokousta. Tapaamiset olivat pääosin kevään 2017 aikana.

Lehtisaarelaisia on kuunneltu. Maanvuokrasopimusten jatkokauden vuokria alennettiin 40 prosenttia verrattuna neuvottelujen alussa esitettyyn markkinaehtoiseen vuokratasoon. Alennusta pidetään joidenkin näkemysten mukaan muiden helsinkiläisten seurakuntien jäsenten tukena lehtisaarelaisille. Rahasumma on poissa niistä tuloista, joita käytetään myös diakoniatoimintaan eli hädänlaisten helsinkiläisten tukemiseen.

Asuntojen hoitovastikkeita ja asuntoihin kohdistuvia lainoja tai muita maksuja emme ole oikea taho kommentoimaan, sillä ne riippuvat hyvin paljon siitä, miten vuokraamallamme tontilla olevaa rakennusta on peruskorjattu ja hoidettu sekä kunkin asukkaan omasta taloudellisesta tilanteesta ja päätöksistä.

Lehtisaaren maanvuokralaisina oleville yhtiöille ja vuokramiehille lähetettiin sopimusten mukaisesti ehdotus jatkokaudesta vuoden 2017 lopulla. Vuokralaiset kommentoivat sopimusehtoja, ja kommentteja huomioitiin yhteisen kirkkovaltuuston tekemän peruslinjauksen raameissa. Yhteinen kirkkovaltuusto hyväksyi vielä sopimusmallia koskevassa päätöksessään 13.12.2018 kaksi vuokralaisten etuja huomioivaa muutosehdotusta.

Kai Heinonen

kiinteistöjohtaja

Helsingin seurakuntayhtymä

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi