null Mielipide: Miksi tukisin asumista Lehtisaaressa?

Puheenvuorot

Mielipide: Miksi tukisin asumista Lehtisaaressa?

Sinikka Kianto moitti tapaa, jolla Helsingin seurakuntayhtymä on vienyt eteenpäin Lehtisaaren maanvuokrien korotuksia (K&k 14.2.). Kiinteistöjohtaja Kai Heinonen vastasi, että yhtymä alensi maanvuokria jopa 40 prosenttia alkuperäisistä esityksistä.

Helsinkiläisenä kirkollisveron maksajana kysynkin nyt, miksi minun pitää tukea lehtisaarelaisten asumista? Jos kirkko perisi lehtisaarelaisilta asuntoyhtiöiltä markkinavuokraa, sillä olisi käytettävissään enemmän varoja hädänalaisimpien auttamiseen.

Lehtisaari on Helsingin mittakaavassa vaurasta aluetta, eikä kirkon tehtävänä mielestäni ole tukea omistusasumista siellä. Kaiken kukkuraksi kaikki tuen saajat eivät ole kirkon jäseniä eivätkä siis osallistu näihin yhteisiin talkoisiin mitenkään. Kuinkahan monta prosenttia lehtisaarelaisista ylipäänsä kuuluu kirkkoon?

Lehtisaarelaiset ovat tienneet asuntonsa ostaessaan, että taloyhtiöiden rakennukset sijaitsevat vuokramaalla. Kun vuokrasopimukset ovat usein kymmenien vuosien mittaisia, heidän olisi tullut ymmärtää, että niiden taso aikaa myöten jää markkinatasosta. On siis kohtuutonta vedota suuria vuokrankorotuksia vastaan, kun on saanut vuosikymmeniä hyötyä markkinahintaa alemmasta vuokratasosta.

Toivottavasti seurakuntayhtymä huomioi jatkossa tasapuolisemmin koko alueensa jäsenet ja pitää mielessään myös kaikkein hädänalaisimpien kaupunkilaisten tarpeet päättäessään Lehtisaaren maanvuokrista. Heidän äänensä kun ei kuulu yhtä lujasti kuin lehtisaarelaisten.

Ilkka Heinänen

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.