null Mielipide: Hamas ei kaipaa kahden valtion mallia

Puheenvuorot

Mielipide: Hamas ei kaipaa kahden valtion mallia

Hamasin terroristit hyökkäsivät Israeliin 7. lokakuuta pyrkimyksenään murhata niin monta israelilaista siviiliä kuin mahdollista, myös vauvoja ja vanhuksia. Noin 1200 israelilaista murhattiin, ja 240 jäi panttivangeiksi.

Kansainvälinen yhteisö pyrkii rauhoittamaan konfliktia. Usein esitetään ratkaisuksi kahden valtion mallia. Uutisoinnissa sivuutetaan toistuvasti tosiasia, ettei sodan toinen osapuoli, terroristijärjestö Hamas, halua rauhaa Israelin kanssa, eikä se ole missään vaiheessa vaatinut kahden valtion mallia. Päinvastoin Hamas haluaa tuhota koko juutalaisvaltion. Tämä tavoite on kirjoitettu järjestön perustamiskirjaan. 

Niin kauan kuin uskonnollisella ääri-islamilla on jalansija Lähi-idässä, on israelilaisten turvattava voimalla oman juutalaisvaltion olemassaolo ja kansalaistensa turvallisuus.

Maailman yleinen mielipide alkaa nyt kallistua Israelia vastaan. Tästä ilmiöstä kertoo räikeä rimanalitus eli Etelä-Afrikan nostama kansanmurha-syyte Israelia vastaan. Uhrista leivotaan syyllistä.

Jokainen siviiliuhri on tragedia. Israel pyrkii tosissaan niiden minimoimiseen, kun taas Hamasille siviiliuhrit ovat sodan pelinappuloita. Hamas jättää tietoisesti palestiinalaiset siviilit sodankäynnin jalkoihin piileskelemällä koulujen ja sairaaloiden välittömässä läheisyydessä tai laukaisemalla sieltä raketteja.

Hamas laskelmoi kylmästi palestiinalaisten siviiliuhrien auttavan sitä mediapelissä kansainvälisestä sympatiasta. On myös tiedostettava, että palestiinalaisten siviiliuhrien määrät perustuvat Hamasin hallinnoiman Gazan terveysministe­riön lukuihin.

Tomi Kaunismäki

kaupunginvaltuutettu (kd.)

Vaasa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.