null Mielipide: Hyvinvointialueilla tarvitaan nuorisotyön teemaverkostoja

Puheenvuorot

Mielipide: Hyvinvointialueilla tarvitaan nuorisotyön teemaverkostoja

Nuorten aikuisten elämässä tuen tarpeet ovat monimutkaisia. Ne vaativat nopeaa tarttumista ja riittävän pitkäkestoista työskentelyä. Hyvinvointialueiden palvelurakenneuudistuksessa riskinä on, että nuoret ovat väliinputoajia.

Jatkossa nuori tulee tarvitsemaan tukea sekä kunnasta että hyvinvointialueelta. Nuorten parissa toimivat sosiaalialan järjestöt ovat auttaneet nuoria aiemminkin kuntarajat ylittävässä yhteistyössä, ja näemme tarpeen myös jatkossa. 

Toivomme, että järjestöille vuosien saatossa syntynyttä kokonaiskuvaa, monipuolista ammattitaitoa, vapaaehtoisten tietotaitoa ja kokemusasiantuntijuutta hyödynnetään tuloksellisessa tiedolla johtamisessa, kun rakennetaan uusia hyvinvointialueita, ohjataan toimintaa ja toteutetaan hyvinvointisuunnitelmia. 

Mielestämme nuorten aikuisten parissa toimivien järjestöjen osallistaminen uudistukseen toteutuu parhaiten teemaverkostojen kautta. Nuorilla aikuisilla tulisi olla oma teemaverkostonsa jokaisella hyvinvointialueella.

Neljätoista järjestöä on muodostanut yhteistyöverkoston nimeltään Nuorten parissa toimivat sosiaalialan järjestöt Uudellamaalla.

Miki Mielonen

Nuorten turvatalon johtaja, Suomen Punainen Risti

Helsinki

 

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.