null Kuinka sinun vauvasi nukkuu öisin? – Vauvakahvilassa tuore äiti saa seuraa ja vertaistukea

Birgitta Tasavuoren mukaan moni jää ensimmäisen vauvan syntymän jälkeen yksin. Hakunilan kirkolla kokoontuva vauvakahvila syntyi äitien toiveesta. Siellä voi tutustua toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin.

Birgitta Tasavuoren mukaan moni jää ensimmäisen vauvan syntymän jälkeen yksin. Hakunilan kirkolla kokoontuva vauvakahvila syntyi äitien toiveesta. Siellä voi tutustua toisiin samassa elämäntilanteessa oleviin.

Ajankohtaista

Kuinka sinun vauvasi nukkuu öisin? – Vauvakahvilassa tuore äiti saa seuraa ja vertaistukea

Vauvakahvila syntyi Hakunilan kirkolle äitien toiveesta. Vauvojen ja vanhempien kerhossa on tarjolla juttuseuraa, kahvia ja siellä saa jutella arkielämästä vauvan kanssa.

Varhaiskasvatuksen ohjaaja Birgitta Tasavuori, perustitte Hakunilan kirkolle vauvakahvilan, joka kokoontuu kerran viikossa. Mikä on vauvakahvila?
– Se on vauvojen ja vanhempien kerho, joka on tarkoitettu vauvan kanssa kotona oleville vanhemmille.
Kuinka uusi kerho syntyi?
– Se syntyi äitien toiveesta. Meillä oli joukko äitejä, jotka tapasivat toisiaan täällä Hakunilan kirkolla ensiäitien ryhmässä. Viime syksyn tapaamiset olivat heille viikon kohokohta. Vauvakahvilan toiminta on jatkoa ensiäitien ryhmälle.
Mitä vauvakahvilassa tapahtuu?
– Täällä voi kahvitella, jutella ja tutustua muihin äiteihin. Isiä ei vielä ole näkynyt, mutta tänne ovat tervetulleita kaikki vauvojen vanhemmat.
– Jos vauvalle tulee uniaika, hänet voi laittaa vaunuihin nukkumaan ja jatkaa seurustelua. Kokoontumisaikakin on kahvilassa kävijoiden toiveiden mukainen. Tänne ehtii hyvin, vaikka olisi ottanut aamun rauhallisesti.
Miksi vertaistuki on vauvan vanhemmalle tärkeää?
– Kun ensimmäinen lapsi syntyy, moni jää vauvan kanssa yksin. Omalta asuinseudulta ei välttämättä tunne ketään, ei ainakaan muita vauvaperheitä.
– Tarvitaan siis tapaamispaikkoja, jossa voi tutustua ja vaihtaa kuulumisia. Vauvakahvilassa jutellaan ihan arkisista asioista, kuten vauvan unirytmistä. Tai voi vaikkapa sopia treffit, että lähdetään yhdessä ulkoilemaan.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.