null Mielipide: Kirkkoherra huuto­äänestyksellä?

Puheenvuorot

Mielipide: Kirkkoherra huuto­äänestyksellä?

Jukka Tuominen varoittaa riviseurakuntalaisia seurakuntaneuvostojen vallankaappauksilta (K&k 8.9.). Näin hänen mielestään käy, jos kirkkoherran virantäytöstä päättää seurakuntaneuvosto eivätkä seurakuntalaiset suoralla vaalilla. 

Vastaan Tuomiselle: Seurakuntavaaleissa seurakuntalaiset valitsevat neuvoston jäsenet edustajikseen asioista päättämään. Kirkkoherran viran täytössä kyse on vaativasta rekrytoinnista, jonka onnistuminen on seurakunnan kannalta äärettömän tärkeää. Perinteinen vaalitapa ei anna mahdollisuuksia punnita virassa vaadittavaa moninaista osaamista. Riviseurakuntalaisen on vaikea arvioida, kenellä hakijoista on taitoa esimerkiksi henkilöstö- ja talousjohtamiseen.

Kansanvaalissa valintakriteerit ovat toiset, kun ehdokkaat tekevät itseään tutuiksi vaalisaarnoilla, kahvitilaisuuksissa ja vaalipaneeleissa sekä some- ja verkkokampanjoin.

En voi kuin ihmetellä, että kirkkoherran rekrytointia lähinnä huutoäänestykseksi tulkittavalla tavalla puolustetaan. Saati että se rohjetaan vielä jossakin näin toteuttaa.

Eeva Vallisaari

Paavalin seurakuntaneuvoston jäsen vuodesta 2015

Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.