null Mielipide: Lasten etu unohtuu taas, kun keskustellaan uskonnolle altistumisesta

Puheenvuorot

Mielipide: Lasten etu unohtuu taas, kun keskustellaan uskonnolle altistumisesta

Keskustelussa uskonnottomien altistumisesta uskonnolle ihmettelen suuresti sitä, että yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunnan mielestä Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan kanttori ei olisi saanut koulussa mainostaa johtamaansa seurakunnan lapsikuoroa. Siinä ei ajateltu lasten etua.

Mainittu kanttori johtaa Hämeenlinnan ainoaa lapsikuoroa ja lisäksi nuorten kuoroja. Lapset nauttivat harrastuksesta ja ihailevat positiivista kuoronjohtajaansa. Ja ihan totta, harrastus ei maksa mitään.

Suurimmassa osassa Suomea, pienillä paikkakunnilla, vain seurakunta tarjoaa tällaisia harrastusmahdollisuuksia. Pääkaupunkiseudun kulttuurisessa runsaudensarvessa ei käsitetä edes sitä, että kirkot ja seurakuntatalot ovat ainoita paikkoja, joissa voi ylipäänsä nauttia musiikista. Ei ole olemassa muita tiloja.

Yhdenvertaisuus- ja tasa-arvolautakunta suositteli Hämeenlinnan kaupunkia maksamaan äidille 1500 euroa lapsen joutumisesta ”uskonnolliseen konserttiin”? Eikö huomautus olisi riittänyt, miksi rahaa?

Vain pilapiirtäjä Ville Ranta huomasi, mihin rahallinen korvaus voi johtaa: sillä voidaan ruveta rahastamaan tekaistuilla vaatimuksilla. Lisäksi summa on täysin kohtuuton. Se on suurempi kuin monen eläkeläisen kuukausitulo.

Tuleeko uskonnoton vanhempi ajatelleeksi, miten hän estää lasta nauttimasta länsimaisen (sävel)taiteen upeimmista saavutuksista? Varoitan heitä jo tässä, ettei lasta voi viedä Tove Janssonin näyttelyyn Helsingin taidemuseoon: siellä on esillä Teuvan alttaritaulu, jossa – voi kauhistus – on kuvattuna Jeesus.

Pirkko-Liisa Kastari

Tampere / Kuru

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.