null Mielipide: Lehtisaaren tyhjät tontit eivät liity rakennettujen tonttien vuokraneuvotteluihin

Puheenvuorot

Mielipide: Lehtisaaren tyhjät tontit eivät liity rakennettujen tonttien vuokraneuvotteluihin

Mekkeri Anner kirjoitti Lehtisaaren tonttien vuokrista. Vantaan seurakunnat ovat neuvotelleet Helsingin Lehtisaaressa sijaitsevien asunto-tonttien vuokrien korottamisesta viime vuodet, sillä vuokrat ovat jääneet 1960-luvun tasolle. Sopimukseen vuokrien tasosta ei olla lukuisista yrityksistä huolimatta päästy.

Lehtisaarelaiset haastoivat Vantaan seurakunnat oikeuteen vuoden 2017 lopussa. Sopimusta on yritetty saada aikaan myös sovittelemalla vuoden 2018 aikana. Vantaan seurakunnissa olemme pahoillamme tilanteen pitkittymisestä. Ymmärrämme, että vuokrien korotukset voivat inhimillisesti katsottuna silti olla suuret. Vantaan seurakunnat eivät kuitenkaan voi kohdella eriarvoisesti eri alueilla asuvia vuokralaisiaan.

Väite kymmenistä tyhjillään olevista asunnoista on virheellinen. Vantaan seurakuntayhtymällä oli helmikuussa Lehtisaaressa ainoastaan kaksi vuokraamatonta asuntoa, ja toisesta on olemassa alustava varaus.

Lehtisaaren rakentamattomien tonttien osalta tonttien vuokraneuvottelut ovat meneillään. Tontin ovat rakentamiskelpoisia vasta vuoden 2019 lopulla. Neuvottelut tyhjien tonttien vuokraamisesta eivät liity mitenkään meneillään olevien rakennettujen tonttien vuokraneuvotteluihin.

Anita Savioja

vs. yhtymän johtaja

Vantaan seurakunnat

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Vantaan kirkkovaltuusto äänesti: Lehtisaaren maanvuokriin tulee kevennystä

Ajankohtaista

Sopimusehdot ovat nyt yhteneväiset Helsingin seurakuntayhtymän maanvuokrien kanssa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.