null Mielipide: Miksi rippileirejä pidetään koronaepidemian aikana?

 Espoon seurakunnat

Espoon seurakunnat

Puheenvuorot

Mielipide: Miksi rippileirejä pidetään koronaepidemian aikana?

Lapseni kesäkuinen rippikoululeiri peruttiin koronaepidemian takia. Heinä–elokuun vaihteessa on uusi leirimahdollisuus. Miten seurakunta ajattelee koronatilanteen muuttuvan Suomessa tässä ajassa? Juuri nythän Suomi on jälleen avautumassa, ja tartunnat tulevat varmasti lisääntymään. 

Lapseni olisi ollut kiinnostunut rippikoululeiristä. Nyt kuitenkin tuntuu mahdottomalta ajatukselta, että papit, nuorisotyönohjaajat  ja isoset pystyisivät jotenkin pitämään nuoria etäällä toisistaan 25–35 murrosikäisen ympärivuorokautisella leirillä.

Miksi ei suoraan siirretä leirejä vuoden 2021 kesään? Kirkon pitäisi vastata nuoristaan ja heidän läheisistään ja jättää leirit pitämättä vaarallisena epidemia-aikana. Kuka vastaa seurauksista, kun liian luottavaiset osallistuvat leirille? Jumala ei valitettavasti suojele jonkun sairaudelta tai kuolemalta, vaikka kyseessä olisi kirkon leiri. 

Pelko ikäluokan menettämisestä on moraaliton syy leirien pitämiseen epidemia-aikana. Rippikoulua ei ole välttämätöntä pitää joka vuosi. Toisin on monien muiden palvelujen laita.

Rippikoululaisen vanhempi
Espoo

Espoon seurakunnat vastaa: Ymmärrän hyvin huolen leirimuotoisen rippikoulun toteutumisesta, elämmehän todella poikkeuksellista ja epävarmuuden täyttämää kevättä. 

Joudumme tukeutumaan niihin viranomaisohjeisiin, joita meillä on käytössämme. Rippikoulun osalta piispat ovat ohjeistaneet, että leiririppikoulujen järjestäminen on 1.6. alkaen mahdollista.

Me Espoossa aloitamme leirit juhannuksen jälkeen. Olemme ottaneet huomioon THL:n, aluehallintoviraston sekä Kirkkohallituksen ohjeet leiriturvallisuudesta. Teemme kaikkemme, jotta rippikoulut olisivat turvallisia nuorille ja ohjaajille.

Jos kuitenkin leirimuotoinen rippikoulu mietityttää, rippikoulu on mahdollista käydä myös päiväriparina tai yksityisrippikouluna.

Johanna Hirsto
kasvatuksen asiantuntija, Espoon seurakunnat

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Rippileirin voi käydä näinkin: päivät leirillä ja yöt kotona

Ajankohtaista

Perinteiselle rippileirille on olemassa kevyempi vaihtoehto.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.