null Rippileirin voi käydä näinkin: päivät leirillä ja yöt kotona

– Kävin itsekin aikoinaan päivärippileirin ja tässä sitä ollaan, sanoo Kirsi-Marja Isotalo, joka toimii pappina Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa.

– Kävin itsekin aikoinaan päivärippileirin ja tässä sitä ollaan, sanoo Kirsi-Marja Isotalo, joka toimii pappina Espoon tuomiokirkkoseurakunnassa.

Rippileirin voi käydä näinkin: päivät leirillä ja yöt kotona

Perinteiselle rippileirille on olemassa kevyempi vaihtoehto.

Pappi Kirsi-Marja Isotalo, johdat City 1 -päivärippikoulua kesäkuun alussa Suvelan kappelilla. Mitä tarkoittaa päivärippikoulu?

– Päivärippikoulu on yksi tapa käydä rippikoulu. Se muistuttaa paljon perinteistä leiririppikoulua. Suurin ero on, että päivärippikoulusta mennään yöksi kotiin.

– Päiväleirillä päivät ovat lyhyempiä, mutta niiden sisältö on pitkälti samankaltainen kuin muillakin rippileireillä. Päiviin kuuluu opetuksen lisäksi musisointia, hartaushetkiä, yhteisiä leikkejä, sketsejä ja rentoa yhdessäoloa. Leirillä on mukana isosia samalla tavalla kuin muillakin rippileireillä.

Kenelle päivärippikoulu on tarkoitettu?

– Se on tarkoitettu niille, jotka syystä tai toisesta eivät halua tai voi osallistua leirijaksolle, jolla yövytään. Osa nuorista kokee, että päivärippikouluun on matalampi kynnys kuin leirimuotoiseen rippikouluun.

– Osalla harrastus, kesätyö tai perheen aikataulut eivät mahdollista yön yli -leirille osallistumista. Päivärippikoulussa on lisäksi usein pienempi ryhmäkoko, mikä mahdollistaa erilaisten oppijoiden huomioimisen perinteistä rippileiriä paremmin. Jokainen päivärippikoululeiri räätälöidään nuorten tarpeisiin, aivan kuten muutkin rippikoululeirit.

Milloin City 1 -rippikoulun konfirmaatio pidetään?

– Koronatilanteesta johtuen emme vielä tiedä. Seuraamme jatkuvasti tilanteen kehittymistä ja viranomaisten ohjeita. Järjestämme konfirmaation heti, kun se on konfirmoitaville ja heille tärkeille ihmisille turvallista.

Jaa tämä artikkeli:

Lue lisää:

Kommentoi