null Mielipide: Nuorten väkivalta voidaan pysäyttää

Puheenvuorot

Mielipide: Nuorten väkivalta voidaan pysäyttää

Kiitos Taneli Kylätaskulle monipuolisesta jutusta nuorten väkivallasta (K&k 2.2.2023). Kirjoituksessa on haastateltu Aseman Lapset ry:n tiimipäällikköä Heikki Turkkaa.

Viime aikoina nuorten väkivaltainen käyttäytyminen sekä rankat kiusaamistapaukset ovat olleet usein esillä julkisuudessa. Poliitikot ovat esittäneet pikaratkaisuja asioiden hoitamiseksi: rangaistusten koventamista ja rahaa eri kohteisiin. Pikaratkaisuja ei kuitenkaan ole olemassa.

Kokemuksensa perusteella Heikki Turkka antaa toivoa nuorten väkivallan keskeyttämiseen. Väkivaltaan puuttuminen ja sen ehkäisy edellyttää pitkäjänteistä nuorisotyötä, jolla nuorten elämää autetaan kaikin mahdollisin tavoin. Oleellista on jalkautuminen niiden nuorten luo, jotka käyttäytyvät väkivaltaisesti tai jotka ovat vaaravyöhykkeessä.

Seurakuntien työntekijöiden ja seurakuntalaisten on hyvä saada koulutuksen kautta kokemusta ja tietoa, mitä Helsingin kaduilla, kujilla ja koulupihoilla tapahtuu, ja miten nuorten konfliktikäyttäytymiseen voidaan puuttua niin, että hyviä tuloksia saadaan aikaan.

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräyksessä kerätään varoja nuorten väkivallan ja konfliktien vähentämiseen. Tuotosta 40 prosenttia käytetään Suomessa Aseman Lapset ry:n ja seurakuntien nuorisotyön hyväksi. Keräyksen myötä on toivottavaa, että kaikki Helsingin seurakunnat ovat aktiivisessa yhteistyössä Aseman Lapset ry:n kanssa.

Vuoden 2023 yhteisvastuuke­räyksen tuotto suuntautuu nuorten hyväksi. Heissä on tulevaisuutemme. Antakaamme tukemme ­keräykseen!

Juhani Pirttiniemi

Paavalin seurakuntaneuvoston jäsen, Helsinki

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.