null Mielipide: Politiikka ei kuulu kirkoille – ei edes maahanmuuttopolitiikka

Puheenvuorot

Mielipide: Politiikka ei kuulu kirkoille – ei edes maahanmuuttopolitiikka

Suomen Ekumeeninen ­Neuvosto julkaisi 22.3.2024 vetoomuksen inhimillisen maahanmuuttopolitiikan puolesta. Vetoomukseen osallistui useita eri seurakuntajohtajia, ja siinä otetaan suoraan kriittisesti kantaa hallituksen maahanmuutto­politiikkaan.

Suomessa on paljon tahoja, ­jotka vaikuttavat poliittisessa keskustelussa. Seurakunnat eivät kuitenkaan voi uskottavasti edustaa kaikkien jäsentensä poliittisia mielipiteitä, sillä jäsenten asenteita poliittisiin kysymyksiin ei mitata eikä pidäkään mitata. Kirkkojen roolin pitäisi olla ensisijaisesti hengellinen ja ajattoman evankeliumin jakaminen, ei hetkellisten poliittisten agendojen edistäminen.

Erityisesti kritisoin evankelis-luterilaisen kirkon johtajien osallistumista vetoomukseen. Kahden regimentin oppi antaa selvän tulkinnan maallisen ja hengellisen vallan erottamiseksi toisistaan. Aktiivinen päivänpoliittisiin kysymyksiin puuttuminen on valitettava merkki seurakuntiemme maallistumisesta.

Annetaan poliitikkojen ­tehdä työnsä politiikassa ja keskittykäämme me seurakunnissa työhön uskon­asioissa.

Martti Paldanius

Espoo

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kirkkojen johtajat vetoavat inhimillisen maahanmuuttopolitiikan puolesta – ”Kaavailtu uudistus kajoaa ihmisten oikeuteen liikkua vapaasti”

Ajankohtaista

Suomen Ekumeenisen Neuvoston vetoomuksen ovat allekirjoittaneet muun muassa evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispa Tapio Luoma ja ortodoksisen kirkon arkkipiispa Leo.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.