null Mielipide: Seurakunnan luottamushenkilöinä emme hyväksy yhteistyötä TV7:n kanssa

Puheenvuorot

Mielipide: Seurakunnan luottamushenkilöinä emme hyväksy yhteistyötä TV7:n kanssa

Jorma Honkanen on sitä mieltä, etteivät seurakunnat ja TV 7 sovi yhteen.

Me allekirjoittaneet olemme alusta lähtien vastustaneet seurakuntamme yhteistyötä kanavan kanssa mm. juuri sen eri tavoin arveluttavan sisällön takia. Jo mainittujen sisältöhaasteiden lisäksi kanavan ohjelmissa on ollut esimerkiksi vammaisten henkilöiden ”parantamista” ja seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä leimaavaa puhetta.

Seurakuntaneuvosto päättävänä elimenä myös käytännössä ohitettiin huhtikuussa 2020. Seurakuntamme nimittäin mainosti lähetyksiä useita päiviä ennen kuin neuvosto sai esityksen jumalanpalvelusten lähettämisestä TV7:n kautta ja kokoontui päättämään siitä.

Vuosaaren seurakunta on maksanut 28 319 euroa jumalanpalvelustensa lähettämisestä kanavan kautta viime kevään ja kesän aikana. Kyseisellä summalla olisi voitu hankkia suoratoistolaitteita ja tarvittavaa teknistä ja viestinnällistä osaamista seurakuntaamme.

Meidän allekirjoittaneiden näkemyksen mukaan TV7:n toiminnan tukeminen rahallisesti on osallistumista sen arveluttavaan toimintaan. Olemme tuoneet kantamme esille neuvoston kokouksissa suullisesti ja eriävien mielipiteiden muodossa.


Matleena Järviö
Pauli Löija
Rebekka Nikula


Vuosaaren seurakuntaneuvoston jäseniä

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Tulehtunut tilanne kirkkoherran kanssa ja seurakuntaneuvostossa johti kahden luottamushenkilön eroon Vuosaaren seurakunnassa

Ajankohtaista

Tehtävästään luopuneet Tulkaa kaikki -ryhmän luottamushenkilöt moittivat Helsingin tuomiokapitulia viivyttelystä ongelmien selvittämisessä.


Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.