null Mielipide: Seurakunnat ja TV7 eivät sovi yhteen

Puheenvuorot

Mielipide: Seurakunnat ja TV7 eivät sovi yhteen

Olen vuosien ajan seurannut kristillisen televisiokanavan TV7:n ohjelmia. Siellä on useita eettisesti erittäin kyseenalaisia ohjelmia.

Esimerkiksi Rakkauden kosketuksessa -nimisessä ohjelmassa Aulikki Hartikainen-Piipponen saarnasi koronarokotteita vastaan väittäen, että rokotteessa ihmiseen pannaan mikrosiru, joka viittaa Ilmestyskirjan petoon.

TV7:n suorissa esirukousohjelmissa on jo usean vuoden ajan lupailtu vaikeasti sairaille ihmisille ihmeparantumisia. Eräässä ohjelmassa amerikkalainen saarnaaja julisti, että oikean kristityn pitää kannattaa ja tukea Donald Trumpia.

Minusta on aivan kestämätöntä, että luterilaiset seurakunnat tekevät yhteistyötä tällaisen televisiokanavan kanssa. Yhteistyötä ovat tehneet ainakin Turun Martinseurakunta ja Helsingin Vuosaaren seurakunta.

Kanavan välittämä ”opetus” ja julistus ovat räikeässä ristiriidassa Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arvojen kanssa. Olen koko ikäni ollut kirkon jäsen enkä voi mitenkään hyväksyä tällaista yhteistyötä.

Jorma Honkanen

Vantaa

Kirkkoherra Jussi Mäkelä vastaa: Jatkamme yhteistyötä TV7:n kanssa

Jorma Honkanen vaatii yhteistyön lopettamista TV7:n kanssa. En itsekään pidä siitä, kun pandemiaan apua tuovaa rokotetta vastustetaan, tai kun sanotaan, ketä politiikassa pitäisi kannattaa, tai jos luvataan, että Jumala varmasti parantaa. 

Katsoin TV7:n Ajankohtaista-ohjelman osan 11. Siinä lääkäri Pekka Reinikainen opettaa: ”Covid19-tautiin ei ole parantavaa lääkettä, joten rokote on ehdottoman välttämätön… ja täysin vaaraton”. 

Honkanen kuvaa TV7:n ohjelmia liian yksipuolisesti. Samalla logiikalla tulisi kirkon lopettaa yhteistyö Ylen kanssa, koska se on esittänyt ateismia levittäviä ohjelmia, jotka ovat ”räikeässä ristiriidassa” arvojemme kanssa.

Kuten Yleltä myös TV7:ltä tulee hyviä ohjelmia, esimerkiksi jumalanpalvelus ja Lasten pyhis, jotka ovat seurakuntamme aloittamia ja nyt TV7:n itse tuottamia. TV7 on yhteiskristillinen kanava, ja eri seurakunnilla on eri painotuksia. Siksi on tärkeää, että myös luterilainen ääni kuuluu kanavalla.

Suosittelen tekemään yhteistyötä TV7:n kanssa, rukoilemaan sen puolesta ja tukemaan taloudellisesti täysin katsojien lahjoitusten varassa olevaa kristillistä kanavaa. 

Jussi Mäkelä

kirkkoherra, Vuosaaren seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.