null Mielipide: Silpominen uhkaa miljoonia tyttöjä kehittyvissä maissa

Puheenvuorot

Mielipide: Silpominen uhkaa miljoonia tyttöjä kehittyvissä maissa

Joka vuosi 3–4 miljoonaa tyttöä on vaarassa joutua silvotuksi. YK:n arvion mukaan luku kasvaa pandemian seurauksena noin kahdella miljoonalla vuoteen 2030 mennessä.

Suurimmat syyt tähän ovat pandemian aiheuttama köyhyys ja koulusulut kehittyvissä maissa. Kun perheiden taloudellinen tilanne heikkenee eivätkä tytöt pääse kouluun, sosiaalinen paine tyttöjen silpomiseen ja varhaiseen avioliittoon kasvaa. Koulusulkujen aikana silpomisia on helpompi toteuttaa salassa, katseilta piilossa.

Silpominen on valtava inhimillinen tragedia. Se lopettaa lapsuuden ja usein myös katkaisee urahaaveet. Silvotun ja lapsena naitetun tytön on erittäin vaikeaa toteuttaa unelmiaan. Hänestä ei ehkä tulekaan opettajaa, lentäjää tai yrittäjää, kuten hän aiemmin toivoi. 

Myös World Visionin työntekijät Keniasta ja Somaliasta ovat raportoineet silpomisten kääntyneen kasvuun. Tämä kertoo huutavasta tarpeesta silpomisen vastaiselle työlle. Pidetään siis ääntä tyttöjen oikeuksien puolesta! Vaikeneminen mahdollistaa väkivaltaisen perinteen jatkumisen.

Annette Gothóni

toiminnanjohtaja

Suomen World Vision

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Koronapandemian pelätään lisäävän lapsiavioliittoja ja ympärileikkauksia maailmalla

Ajankohtaista

Pandemian pelätään lisäävän lapsiavioliittojen määrää jopa 13 miljoonalla. Tansaniassa kamppaillaan Suomen Lähetysseuran tuella vahingollisia tapoja vastaan.

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.