null Mielipide: Sorrettujen puolustaminen on kirkon tehtävä

Puheenvuorot

Mielipide: Sorrettujen puolustaminen on kirkon tehtävä

Martti Paldanius on sitä mieltä, että ”politiikka ei kuulu kirkolle” ja että kirkko ei saisi kommentoida poliittisia kysymyksiä mitenkään.

Olen eri mieltä. Kirkon tehtävä on edistää hyvää ja oikeudenmukaisuutta Suomessa ja maailmalla. Kirkon jäsenet ovat usein maininneet tämän kirkon yhtenä tärkeimmistä tehtävistä. Kirkko ei ole neutraali organisaatio, vaan perustuu Jeesuksen Kristuksen ja apostolien opetukseen, johon kuuluu olennaisena lähimmäisenrakkaus, oikeus, armo, etiikka ja hyvyys. Jos kirkko on hiljaa, kun joku tekee vääryyttä, tämä on vaikenemista pahuuden edessä ja sen hyväksyntää.

Jeesus asetti kirkkonsa rakentamaan parempaa maailmaa. Kirkon sanoma ei ole yksin tuonpuoleinen, vaan paljon enemmän evankeliumeissa puhutaan siitä, miten meidän tulee elää tässä maailmassa ja ajassa. Kirkon tulee olla maahanmuuttajien, vankien, sairaiden, köyhien ja sorrettujen puolella; tämä on kristinuskon keskeisintä aluetta.

Dietrich Bonhoeffer oli saksalainen pappi, joka auttoi ensin Harlemin mustia ja myöhemmin vastusti Hitleriä ja natseja, ja maksoi siitä hengellään. Hän sanoi: ”Hiljaisuus pahuuden edessä on pahuutta itsessään.” Bonhoeffer on tunnettu virren ”Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan” sanoittaja.

Juha Tapion sanoin: ”Mieliimme rohkeutta anna / eteenpäin astua edessä käskijäin.”

Daniel Elkama

ympäristötieteilijä, Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.