null Mielipide: Taiteilijoiden työnseisaus sanoutuu irti antisemitismistä

Puheenvuorot

Mielipide: Taiteilijoiden työnseisaus sanoutuu irti antisemitismistä

Kirkko ja kaupunki -lehti esitti, että taiteilijoiden ihmisoikeuskysymykseen liittyviin ulostuloihin liittyisi juutalaisvastaisuutta (kirkkojakaupunki.fi 13.12.).

Työnseisaus on julkisesti sitoutunut antirasistisiin arvoihin, ja sanoudumme irti antisemitismistä sen kaikissa muodoissa. Emme hyväksy työnseisaukseemme tai tukijoihimme ketään sellaista organisaatiota tai henkilöä, joka ei jaa näitä arvoja. Olemme osoittaneet asiasta huolensa jakaneille vilpittömän halukkuutemme työskennellä yhdessä.

Haasteena on erilainen suhtautumisemme ihmisoikeusjärjestöjen työhön. Amnesty, B’Tselem sekä Human Right Watch raportoivat Israelin valtion palestiinalaisiin kohdistamien toimien täyttävän apartheid-hallinnon tuntomerkit. Nämä hälyttävät uutiset vahvistavat palestiinalaisten ja palestiinalaistaustaisten suomalaisten kertomukset siitä suuresta hädästä, jota he kohtaavat.

Työnseisauksen myötä pyritään luomaan Kiasmaan yleispätevä eettinen ohjeistus, joka takaa, että museon keräämät lahjoitusrahat eivät olisi kytköksissä mihinkään aseelliseen konfliktiin tai kiistanalaisiin investointeihin. Toimemme eivät kohdistu juutalaisuuteen tai juutalaisiin ihmisiin tai ota kantaa Israelin olemassaolon oikeutukseen. Haluamme toimillamme tukea elämää säilyttäviä, korjaavia toimenpiteitä taiteen kentällä ja yhteiskunnassa.

Terike Haapoja

Eero Yli-Vakkuri

kuvataiteilijat

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.