null Mielipide: Myös työssäkäyvän vanhemman lapsi haluaisi seurakunnan muskariin

Puheenvuorot

Mielipide: Myös työssäkäyvän vanhemman lapsi haluaisi seurakunnan muskariin

Olemme osallistuneet lapseni kanssa koko viime kauden seurakunnan perhemuskariin ja nauttineet molemmat siitä kovasti. Nyt meillä on alkamassa uusi elämänvaihe, kun siirryn työhön kodin ulkopuolelle ja lapsi päiväkotiin.

Surukseni huomasin, että yksikään lähiseurakunnistamme ei tarjoa muskaria ilta-aikaan. Miksi töissä käyvien vanhempien perheet eivät voi osallistua muskariin?

Sanni Johansson

Vantaa


Vantaan seurakuntien viestintä vastaa: Selvitimme iltamuskariasiaa. Muutamissa seurakunnissa iltamuskareita ja muuta perheiden iltatoimintaa on ollut suunnitteilla. Syksyllä 2022 ainakin Hakunilan seurakunnassa on alkamassa iltatoiminta perheille. Tiedot tapahtumista päivittyvät Vantaan seurakuntien tapahtumakalenteriin (kirkkovantaalla.fi/­tapahtumat).

Osa seurakunnista on aikaisempina vuosina kokeillut perheiden iltatoimintaa, mutta esimerkiksi Tikkurilan seurakunnassa se on saanut vain vähän osallistujia. Tikkurilan kirkolla toimii kuitenkin suosittu perheiden oma Pienten Paikka, joka on auki aina silloin kuin kirkkokin. Sinne voi tulla vapaasti leikkimään, viettämään aikaa ja tapaamaan muita aikuisia ja lapsia.

Muskarilaisen äidin esiin nostama näkökulma muskareihin on tärkeä keskustelunavaus. On totta, että päivätyössä käyvien vanhempien mahdollisuudet osallistua lapsen kanssa seurakunnan toimintaan ovat suppeammat kuin kotona lapsen kanssa olevien vanhempien.

Seurakunta on olemassa seurakuntalaisia varten, ja tavoitteena on järjestää toimintaa, joka tavoittaa monet. Seurakuntalaiset voivat olla yhteydessä suoraan omaan seurakuntaansa ja antaa palautetta tapahtumatarjonnasta sekä esittää ­toiveita.

Riina Halme

projektikoordinaattori

Vantaan seurakuntien viestintä

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.