null Mielipide: Tulkaa kaikki -liike ei käytännössä vastusta homojen syrjintää

Puheenvuorot

Mielipide: Tulkaa kaikki -liike ei käytännössä vastusta homojen syrjintää

Johanna Korhonen ­kirjoitti, että Vantaan seurakuntayhtymä rahoittaa naisia ja homoja syrjiviä lähetysjärjestöjä (K&k 24.2.). Tämä on valitettavasti totta. Lähetysjärjestöistä Sley, Kansanlähetys ja Kylväjä vastustavat naispappeutta ja suosittelevat homoseksuaalisille nuorille sielunhoitoterapiaa, jonka kerrotaan voivan muuttaa homoseksuaaliset tunteet heteroseksuaalisiksi.

Kansainväliset psykiatrijärjestöt määrittelevät tällaiset eheytyshoidot erittäin vahingollisiksi ja EU:n parlamentti on kehottanut jäsenmaitaan kieltämään ne. On järkyttävää, että Vantaan seurakuntayhtymässä suhtaudutaan vakavaan asiaan välinpitämättömästi.

Korhonen ihmettelee, miksi edes Vantaan Tulkaa kaikki -liike ei enää vaadi homojen syrjinnän lopettamista. Valtuustoryhmämme on päättänyt aktiivisesti vastustaa vain naisten syrjintää. Se hyväksyy myös homoja syrjivän Sanansaattajien rahoituksen, koska järjestö hyväksyy naispappeuden.

Olin eri linjoilla kuin muu ryhmämme. Esitin valtuustossa ryhmän esityksestä poiketen, että rahoitus evätään naisia ja homoja syrjiviltä järjestöiltä. Kukaan ei kannattanut esitystäni.

Minulle on kerrottu, että saamme tukea muista ryhmistä paremmin, jos puhumme vain naispapeista. Kokouksessa tämäkään ei pitänyt paikkaansa. Se, että Tulkaa kaikki vastustaa homojen syrjintää periaatteessa mutta ei käytännössä, ei riitä.

Sari Roman-Lagerspetz

VTT, dosentti, kirkon luottamushenkilö (TK)

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.