null Mielipide: Vantaalla haluttiin syrjiä tiettyjä lähetysjärjestöjä 

Puheenvuorot

Mielipide: Vantaalla haluttiin syrjiä tiettyjä lähetysjärjestöjä 

Vantaan seurakunnat tukevat taloudellisesti useita lähetysjärjestöjä, joiden päätehtävä on viedä kristillinen pelastussanoma eri puolille maailmaa.

Yhteisen kirkkovaltuuston kokouksessa 30.11.2021 äänestettiin lähetysjärjestöjen tukemisesta. Suuri enemmistö valtuutetuista äänesti sen puolesta, että Vantaan seurakunnat tukevat edelleen kaikkia esitettyjä lähetysjärjestöjä. Niin tein itsekin.

Tulkaa kaikki -liikkeen luottamushenkilöryhmissä on vuosittain budjettineuvotteluissa vastustettu avustusten myöntämistä tietyille lähetysjärjestöille, koska näiden järjestöjen uskontulkinta, erityisesti perinteinen virkakäsitys eli se, että pappisvirka kuuluu vain miehille, ei sovi heidän tasa-arvoajatteluunsa. 

Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys, Lähetysyhdistys Kylväjä, Medialähetys Sanansaattajat, Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys ja Svenska Lutherska Evengeliföreningen ovat Tulkaa kaikki -väen mielestä osoittautuneet kelvottomiksi viemään evankeliumin sanomaa maailmalle. Lähetysseura ja Pipliaseura sen sijaan kelpuutetaan, hyvä niin.

Evankelis-luterilainen kirkko on kuitenkin hyväksynyt nämä lähetysjärjestöt avustuksen saajiksi, eli ne ovat kirkon virallisia lähetysjärjestöjä. Nämä järjestöt, joille Vantaan seurakunnat ja seurakuntayhtymä ovat vuosittain myöntäneet tukea, perustavat uskonsa Raamattuun kuten kirkkokin.

Suomessa on uskonnonvapaus, ja uskonnollisilla yhteisöillä on vapaus pitää raamatullinen tulkintansa uskonasioissa. Tämä koskee myös tasa-arvoasioita. Mikään ideologia ei voi tulla esteeksi näille lähetysjärjestöille viedä toivon sanomaa maailmalle. Avustusten kieltämistä lähetysjärjestöiltä niiden uskonnollisen vakaumuksen vuoksi voidaan kutsua syrjinnäksi.

Laila Jouhki

yhteisen kirkkovaltuuston varajäsen

Vantaa

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.