null Mielipide: Yhteinen pöytä ravitsee Länsimäen kirkolla

Puheenvuorot

Mielipide: Yhteinen pöytä ravitsee Länsimäen kirkolla

Osmo Helkavaara ihmetteli (K&k 29.11.) Yhteisen pöydän toimintaa Länsimäen kirkolla ja kritisoi sen elintarvikejakoa. Helkavaara totesi jaossa kerran olleen vain hautakynttilöitä.

Hakunilan seurakunnan diakoniatyö on iloinnut yhteistyöstä Yhteisen pöydän kanssa sen alusta lähtien. Länsimäen Puuroperjantaissa ravitaan joka viikko 50–60 kävijää puurolla, voileivillä, kahvilla ja usein kahvileivälläkin. Kirkon yläkerrassa puuroa nauttivat samaan aikaan kymmenet lapset vanhempineen muskarin ja perhekerhon lomassa. Raaka-aineet näihin aterioihin tulevat pääosin Yhteisestä pöydästä.

Ruokailun jälkeen jaamme ne hävikkituotteet, jotka olemme kulloinkin Yhteisen pöydän kuljetuksesta saaneet. Hävikin määrä vaihtelee viikoittain. Joka kerta on jaettavana ollut vähintään leipää, usein myös erilaisia maitotuotteita, hedelmiä tai vihanneksia. Toisinaan jaossa on myös esimerkiksi hygieniatuotteita, kerran jopa niitä hautakynttilöitäkin.

Hakunilan kirkon maanantairuokailussa tarjotaan joka viikko lämmin lounas maksutta noin 120 ihmiselle. Tämäkin ruoka valmistuu pääosin Yhteisen pöydän aineksista. Myös länsimäkeläiset ovat tervetulleita yhteiseen ruokapöytään Hakunilan kirkolle.

Jaamme viikoittain yli 200 maksutonta annosta ruokaa. Haluamme vatsantäytteen lisäksi tarjota sosiaalisia kontakteja ja hengen ravintoa. Merkittävä mahdollistaja näille ruokailuille on Yhteinen pöytä.

Toinen resurssi, jota on syytä näin julkisestikin kiittää, ovat ihanat vapaaehtoisemme, minkä myös Helkavaara huomioi kirjoituksessaan. Jotta ruoka on ruokavieraille ajallaan tarjolla, tarvitaan tuntien työ. Ja kun ruokailijat kiittävät ja poistuvat, on vapaaehtoisilla vielä ne 200 henkilön tiskit hoidettavana.

Heli Leskinen

diakoniatyöntekijä

Hakunilan seurakunta

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Hakunilan kirkolla on tarjolla perinteistä kotiruokaa ja kohtaamisia

Ajankohtaista

Matalan kynnyksen maanantai -ruokailussa syödään vapaaehtoisten valmistamaa ruokaa.