null Hakunilan kirkolla on tarjolla perinteistä kotiruokaa ja kohtaamisia

Marja Niskanen valmistaa Hakunilan kirkon keittiössä ruokaa ilolla ja ammattitaidolla.

Marja Niskanen valmistaa Hakunilan kirkon keittiössä ruokaa ilolla ja ammattitaidolla.

Ajankohtaista

Hakunilan kirkolla on tarjolla perinteistä kotiruokaa ja kohtaamisia

Matalan kynnyksen maanantai -ruokailussa syödään vapaaehtoisten valmistamaa ruokaa.

Vapaaehtoisten joukko valmistaa ja jakaa ruokaa viikoittain yli sadalle hengelle Matalan kynnyksen maanantai -ruokailussa Hakunilan kirkolla. Yksi vapaaehtoistyöntekijöistä on Marja Niskanen, joka on aikoinaan kouluttautunut ravintolakokiksi ja työskennellyt suurtalouskeittiöissä.

– Niin kävijät kuin tekijätiimi tahtovat kohdata yhteisen aterian äärellä. Monelle Matalan kynnyksen maanantai on tärkeä tapahtuma, Niskanen sanoo.

Yhdessä syöden ruoka maistuu

Maksuttomassa Matalan kynnksen maanantai -ruokailussa käy monen ikäisiä ruokailijoita, mutta hieman yli puolet on eläkeläisiä.

Kirkolle ruokailuun tullessaan kävijä saa numerolapun, ja sen jälkeen jäädään odottamaan omaa vuoroa. Liikuntarajoitteisille vapaaehtoistyöntekijät kantavat ateriat pöytään. Ihmisten tapaaminen ruoan jakamisen lomassa tuottaa iloa Marja Niskaselle. Osa kävijöistä on tuttuja jo pitkän ajan takaa.

– Vaikka väkeä on paljon, ehdin tervehtiä jokaista, Niskanen sanoo.

Marja Niskasen mielestä Matalan kynnyksen maanantaissa tehtävä työ tuntuu antoisalta, kun voi tarjota kävijöille samalla kertaa ruokaa ja hyvän mielen. Myös tekijätiimi ympärillä tuo iloa tekemiseen.

– Ruokaa on mukava tehdä ja jakaa, kun on osaava, tekevä ja keskenään toimeen tuleva porukka, Niskanen sanoo hymyillen.

Kattilassa hautuu nakkikeitto

Raaka-aineita Matalan kynnyksen maanantai -ruokailuun saadaan Yhteinen pöytä -verkostolta, joka toimittaa kauppojen, elintarviketehtaiden ja -tukkujen hävikkielintarvikkeita muun muassa seurakunnille. Yhteinen pöytä on Vantaan seurakuntien ja Vantaan kaupungin yhteinen ruoka-apuhanke.

Yleensä Matalan kynnyksen maanantaissa on tarjolla perinteistä kotiruokaa. Kirkon keittiön pannuissa ja kattiloissa saattaa valmistua esimerkiksi lihakastiketta tai nakkikeittoa. Pääruoan lisäksi ateriaan kuuluvat salaatti, leipä ja kahvit. Kävijoiden ikä vaikuttaa ruokalistan suunnitteluun.

– Jos kävijämme olisivat nuorempia, voisimme valmistaa esimerkiksi pizzaa. Teemme ruokaa asiakkaidemme mieltymysten mukaan, Marja Niskanen kertoo.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.