null Mitä pastori tekee mindfulness-kurssilla, Juha Petterson?

– Paljonhan stressi on sitä, että ajatuksemme vaeltelevat huomisessa ja esimerkiksi tekemättömissä töissä, sanoo pastori ja psykoterapeutti Juha Petterson.

– Paljonhan stressi on sitä, että ajatuksemme vaeltelevat huomisessa ja esimerkiksi tekemättömissä töissä, sanoo pastori ja psykoterapeutti Juha Petterson.

Ajankohtaista

Mitä pastori tekee mindfulness-kurssilla, Juha Petterson?

Mindfulness-kurssilla opetellaan ottamaan etäisyyttä omiin ajatuksiin ja tunteisiin.

Pastori Juha Petterson, mitä mindfulness eli hyväksyvä, tietoinen läsnäolo tarkoittaa?

– Mindfulnessissa ei tartuta mielen tuottamiin ajatuksiin tai omiin tunteisiin, vaan pyritään ottamaan niihin etäisyyttä. Sisimpämme ydin on jotain muuta kuin ajatuksemme tai tunteemme. Voimme ottaa ulkopuolisen tarkkailijan roolin suhteessa itseemme, ja se luo levollisuutta. Perusideana on kiinnittää ihminen nykyhetkeen. Mindfulness-menetelmä vaatii systemaattista harjoittelua, sitä ei voi omaksua hetkessä.

Mitä pastori tekee mindfulness-kurssilla?

– Kurssin mindfulness-ohjaaja on Antti Järventaus. Minä olen mukana pappina ja psykoterapeuttina. Tuon kurssilla esille erilaisia menetelmiä, kuinka oman elämän tavoitteita tai elämänmuutosta voi selkiyttää. Erilaisten harjoitteiden avulla myös mietimme, voiko stressille tehdä jotakin. Mindfulness on muuten yksi kognitiivisen terapian hoitomuodoista.

Kenelle Mindfulness-taitoja sujuvampaan elämään -kurssi sopii?

– Kaikille niille, jotka haluavat saada sykettä vähän matalammalle. Siis stressaantuneille, joiden on vaikea asettua nyt-hetkeen. Paljonhan stressi on sitä, että ajatuksemme vaeltelevat huomisessa ja esimerkiksi tekemättömissä töissä. Tässä hetkessä harvoin pystytään vaikuttamaan niihin asioihin, jotka stressiä tuottavat.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Varhaiskirkon munkit olivat oman aikansa downshiftaajia

Hengellisyys

Edellisen elämän vastoinkäymiset seurasivat varhaiskirkon munkkeja luostareihin. Lopulta kilvoittelija sai uuden elämän vanhan elämän materiaalista, sanoo tutkija Joona Salminen.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.