Ministeri Annika Saarikko kiitti kirkon työtä koronan aikana: ”Kirkko on perinteisesti ollut maassamme tärkeä henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin vahvistaja”
Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt luterilaisen kirkon diakoniatoiminnan tukemiseen 4,4 miljoonan euron erityisavustuksen.
Tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko vieraili kirkolliskokouksessa keskiviikkona. Saarikko kiitti kirkkoa koronavirusepidemian aikaisesta työstä.
– Evankelis-luterilainen kirkko on perinteisesti ollut maassamme tärkeä henkisen tasapainon ja hyvinvoinnin vahvistaja ja osallistunut laajasti myös kriisityöhön. Kirkko on auttanut menetyksen, surun ja epävarmuuden käsittelyssä ja tuonut toivoa sinne, missä se on ollut kadoksissa. Apua on tarjottu kaikille, eikä kirkon jäsenyys ole ollut avun saannin edellytys, Saarikko sanoi puheessaan.
Koronavirus pakotti ihmiset eristäytymään fyysisesti, mutta kirkko keksi keinonsa jatkaakseen toimintaansa poikkeustilanteessa. Saarikko mainitsi muun muassa lisääntyneet puhelin- ja verkkokeskustelut sekä etäjumalanpalvelukset.
Saarikko totesi myös, että kirkon diakoniatyön on yhteistyössä kuntien kanssa kehittänyt nopeassa tahdissa konkreettisia auttamiskeinoja.
– Seurakuntien työntekijät ovat muuntautuneet moneksi niin ruoka-avun antamisessa ja siihen liittyvässä logistiikassa kuin ikäihmisten auttamisessakin ja heidän tarpeidensa kartoittamisessa.
Saarikko ennusti, että vaikka koronakriisi taittuu, seurakuntien antaman tuen tarve ei vähene. Siksi opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt luterilaisen kirkon diakoniatoiminnan tukemiseen 4,4 miljoonan euron erityisavustuksen.
– 1990-luvun laman oppien perusteella tiedämme, että diakoniatoiminnan tarve tulee edelleen kasvamaan, Saarikko sanoi.
Jaa tämä artikkeli:
Toimitus suosittelee
Helsinkiläisvaltuutetut vetoavat kirkkohallitukseen, jotta korona-aikana voitaisiin järjestää etäkokouksia
AjankohtaistaKirkkolaki ei salli luottamuselinten kokoontuvan etänä. Keväällä kirkkohallitus antoi valmiuslakiin nojaten tästä väliaikaisen poikkeuksen. Nyt tällaista poikkeusta ei sen mukaan voida tehdä.