null Mitä sanoisit elämän merkitystä pohtivalle? – Hakunilan kirkkoherraksi pyrkivät vastaavat

Hakunilan uusi kirkkoherra valitaan 24. elokuuta. Ehdolla ovat Salla Poropudas ja Harri Nurminen.

Hakunilan uusi kirkkoherra valitaan 24. elokuuta. Ehdolla ovat Salla Poropudas ja Harri Nurminen.

Ajankohtaista

Mitä sanoisit elämän merkitystä pohtivalle? – Hakunilan kirkkoherraksi pyrkivät vastaavat

Hakunilan seurakunnan kirkkoherraksi valitaan joko Harri Nurminen tai Salla Poropudas. Seurakuntaneuvosto tekee valinnan 24. elokuuta.

Valittiinpa Hakunilan seurakunnan kirkkoherraksi kumpi vain ehdokas, hän tuntee alueen hyvin. Virkaan ovat hakeneet Hakunilan seurakunnan pappi, kappalainen Harri Nurminen ja Salla Poropudas, joka on tällä hetkellä Helsingin hiippakunnan hiippakuntasihteerinä työskentelevä pappi ja Hakunilan seurakuntaneuvoston jäsen. Luottamushenkilöistä koostuva seurakuntaneuvosto valitsee uuden kirkkoherran 24. elokuuta.

Kirkko ja kaupunki pyysi kirkkoherraehdokkaita vastaamaan neljään kysymykseen.

1. Miksi haluat Hakunilan seurakunnan kirkkoherraksi?

2. Millaisen kirkkoherran Hakunilan seurakunta sinusta saisi?

3. Vuonna 2029 Hakunilan läpi kulkee Vantaan ratikka. Miten tämä pitäisi ottaa huomioon seurakunnan toiminnassa?

4. Hakunilan kirkon yhteisöruokailuun tulee työkyvyttömyyseläkkeellä oleva ihminen, joka kertoo, ettei hänen elämällään tunnu olevan enää merkitystä. Mitä sanot hänelle?

Papille isot korvat ovat tärkeämmät kuin suuri suu.
– Harri Nurminen

Harri Nurminen

1. Kirkkoherrana voin vaikuttaa nykyistä paremmin seurakunnan tulevaisuuteen. Minusta seurakunta saa kirkkoherran, joka katsoo eteenpäin ja ymmärtää talouden realiteetit, jotta sen tulevaisuus voidaan turvata. Monikulttuurisuus on alueellamme haaste, mutta myös suuri rikkaus, jota haluan hyödyntää seurakunnan ja alueen ihmisten hyväksi. Yli 20 vuoden johtajakokemuksellani haluan rakentaa seurakuntaa, jossa jokainen työntekijä aloittaa työpäivänsä iloiten, johon ihmiset kokevat olevansa tervetulleita ja jossa jokaisen panosta arvostetaan.

Harri Nurminen on asunut ja työskennellyt Hakunilan seurakunnan alueella pitkään.

Harri Nurminen on asunut ja työskennellyt Hakunilan seurakunnan alueella pitkään.

2. Olen asunut alueella pitkään ja ymmärrän, millaista on olla hakunilalainen. Olen kiinnostunut alueemme tulevaisuudesta ja hyvinvoinnista, minulla on hyvät verkostot ja teen mielelläni yhteistyötä kaikkien alueen toimijoiden kanssa. Haluan tuoda seurakunnan toimintaa sinne, missä ihmiset ovat. Yhdessä voimme tehdä seurakunnasta paikan, jossa erilaiset ihmiset voivat kohdata turvallisesti toisensa ja kokea Jumalan rakkauden. Minulle usko on iloinen asia, ja se saa näkyä. Ilosanoma kuuluu kaikille Hakunilassa ja ympäri maailmaa.

3. Mikäli Vantaan kaupungin teettämät selvitykset pitävät paikkansa, niin ratikka tuo alueelle runsaasti lisää asuinrakentamista ja työpaikkoja. Kaikille uusille tulijoille on tilaa seurakunnassa. Seurakunnan pitää vaikuttaa aktiivisesti siihen, että uudet asuinrakennukset eivät ole vain sijoittajille suunnattuja pieniä asuntoja, vaan niitä on myös lapsiperheille. Näin edesautetaan aluetta säilymään viihtyisänä ja monipuolisena.

4. Papille isot korvat ovat tärkeämmät kuin suuri suu. Kuuntelisin häntä niin pitkään kuin hän haluaa kertoa tilanteestaan ja rohkaisisin häntä puhumaan elämästään. Mikäli hänen voimavaransa riittävät, ehdottaisin henkilökohtaista tapaamista. Jos tapaaminen onnistuisi, jatkaisin kuuntelua ja yrittäisin yhdessä hänen kanssaan miettiä, löytyisikö seurakunnasta hänelle mielekästä toimintaa tai tehtävää, joka toisi hänelle sisältöä elämään.

Vakuuttaisin myös, että Jumalalle ja siksi myös seurakunnallemme jokainen on rakas ja merkityksellinen.
– Salla Poropudas

Salla Poropudas

1. Olen kasvanut Hakunilassa ja juurtunut tänne. Koko alueen yhteisö ja seurakunta ovat minulle rakkaita. Jäsenmäärän ja seurakunnan toimintaympäristön muuttuessa täällä tarvitaan sellaista osaamista, jota minulle on koulutuksen ja työkokemuksen kautta kertynyt. Moni on lähestynyt ja pyytänyt hakemaan tätä paikkaa. Johtajana haluaisin olla toteuttamassa Hakunilan seurakunnan alueella kirkon missiota yhdessä seurakuntalaisten ja työyhteisön kanssa sekä antaa takaisin jotakin siitä hyvästä, jota tältä yhteisöltä olen saanut.

2. Hakunilan seurakunta saisi minusta kuuntelevan, neuvottelevan, lämpimän, asiantuntevan, innovatiivisen, asioihin tarttuvan ja rukoilevan kirkkoherran.

Salla Poropudas asuu Hakunilan seurakunnan alueella ja toimii sen seurakuntaneuvostossa. Työpaikka on Helsingin tuomiokapitulissa.

Salla Poropudas asuu Hakunilan seurakunnan alueella ja toimii sen seurakuntaneuvostossa. Työpaikka on Helsingin tuomiokapitulissa.

3. Ratikan myötä Hakunilan seurakunnan alueelle on ennustettu muuttavan suuri määrä uusia asukkaita. Heistä luultavasti vähintään kolmannes tulee kuulumaan kirkkoon. Olisi tärkeää kartoittaa minkälaista ja minkä ikäistä väkeä alueelle on tulossa. Lisäksi toiveita seurakuntaan ja sen toimintaan liittyen olisi kuultava myös muilta alueen asukkailta. Uskon, että jatkossakin alueellamme näkyvät ilmiöt tulevat koskemaan monikulttuurisuutta, yhteiskuntarauhaa, diakoniaa ja nuorisotyötä. Lisäksi toiveita saattaisi tulla liittyen yhteisön rakentamiseen, luontohengellisyyteen sekä muihin tuoreisiin hengellisiin avauksiin.

4. Aterian jälkeen ottaisimme kahvit ja istuisimme niiden ääreen juttelemaan. Kuuntelisin hänen elämäntarinansa, jos hän haluaisi sen kertoa. Lisäksi voisimme myös miettiä sitä, mikä tekee elämästä merkityksellistä ja rukoilla yhdessä, jos hän haluaa. Vakuuttaisin myös, että Jumalalle ja siksi myös seurakunnallemme jokainen on rakas ja merkityksellinen. Jos vapaaehtoistehtävät kiinnostaisivat, voisimme pohtia hänen toiveitaan ja vahvuuksiaan. Kirkolle hän on joka tapauksessa aina tervetullut.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.