null Miten Suvivirsi sopii monikulttuurisuuteen, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen?

Kari Nenonen arvostaa virsiä uskonnollisena eikä vain kulttuurisena perintönä.

Kari Nenonen arvostaa virsiä uskonnollisena eikä vain kulttuurisena perintönä.

Ajankohtaista

Miten Suvivirsi sopii monikulttuurisuuteen, Vantaan kaupunginjohtaja Kari Nenonen?

Ensi lauantain Suvivirsi-tapahtumaa Tikkurilassa ryydittää mehutarjoilu.

Tikkurilan torilla järjestetään Suvivirsi-tapahtuma. Miten 1600-luvun lopusta saakka tunnettu Suvivirsi istuu 2010-luvun Vantaan kaupunkikuvaan, kaupunginjohtaja Kari Nenonen?

– Nykyaikaiseen kaupunkikuvaan kuuluu monikerroksisuus, ja Vantaalla on myös pitkä historia ja kunnioitus historiaa kohtaan. Kun Suvivirsi sanoitettiin, elettiin katovuosia, eli ajat olivat paljon nykyistä vaikeammat. Nyt Suvivirsi lauletaan uudella torilla, jossa ympäristön taide kantaa viestiä siitä, että jokainen meistä voi löytää oman paikkansa maailmassa.

Suvivirttä on puolustettu sillä, ettei se ole uskontoa vaan suomalaista kulttuuria. Vantaa puolestaan on hyvin monikulttuurinen. Onko virsikirjan virren uskonnollisuutta tarpeen häivyttää?

– Virsikirja ja virret ovat puhtaasti uskonnollisia teoksia. Ihmisen on mahdollista vapaasti yhtyä niihin omasta maailmankatsomuksestaan ja kulttuuristaan käsin tai jättää kokonaan yhtymättä, sillä sitähän ei voi eikä pidä ulkoapäin kenellekään rajata.

Mikä Vantaan kulttuuritarjonnasta on tänä kesänä oma tärppisi?

– Jokakesäisistä tapahtumista itseäni puhuttelee elokuinen barokkimusiikin kansainvälinen tapahtuma BRQ Vantaa Festival Pyhän Laurin kirkon ympäristössä. Ruumiinkulttuuria puolestaan tarjoaa maailman suurin nuorten lentopalloturnaus Power Cup, joka järjestetään kesäkuussa Vantaalla ensimmäistä kertaa.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Suvivirttä voi laulaa monissa tapahtumissa lähiaikoina ‒ Stadin Suvivirsi soi Senaatintorilla

Ajankohtaista

Suvivirttä ja muita kesäisiä yhteislauluja lauletaan tänä vuonna Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä lauantaina. Suvivirsi soi monessa muussakin tapahtumassa mm. Espoossa ja Vantaalla.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.