null Suvivirttä voi laulaa monissa tapahtumissa lähiaikoina ‒ Stadin Suvivirsi soi Senaatintorilla

Viime toukokuussa Suvivirttä laulettiin sankoin joukoin Narinkkatorilla.

Viime toukokuussa Suvivirttä laulettiin sankoin joukoin Narinkkatorilla.

Ajankohtaista

Suvivirttä voi laulaa monissa tapahtumissa lähiaikoina ‒ Stadin Suvivirsi soi Senaatintorilla

Suvivirttä ja muita kesäisiä yhteislauluja lauletaan tänä vuonna Kirkon musiikkijuhlien yhteydessä lauantaina. Suvivirsi soi monessa muussakin tapahtumassa mm. Espoossa ja Vantaalla.

Stadin Suvivirsi -tapahtuma valtaa Senaatintorin lauantaina 20.5. kello 16.30. Kirkon musiikkijuhliin liittyvän yhteislaulutapahtuman solistina kuullaan Reeta Vestmania, kuorona on Gospel Helsinki ja orkesterina Mikko Helenius houseband. Tilaisuuden juontaa Kallion kirkkoherra Teemu Laajasalo.

Näyttelijä–laulaja Reeta Vestman tunnetaan monipuolisena laulajana ja muusikkona. Ennen näyttelijänuraansa Vestman toimi pop-folk yhtye Husky Rescuen solistina vuosina 2004–2010. Vestman on näytellyt ja laulanut useissa musikaaleissa, tehnyt sooloalbumin, vieraillut lukuisten eri yhtyeiden ja artistien albumeilla.

Katso Vestmanin tähdittämä Suvivirsi-video:

Toista video

Kolehti kehitysmaiden lasten koulutukseen

Stadin Suvivirsi -yhteislaulukonsertti on Kirkon Ulkomaanavun ja Helsingin seurakuntien yhteistyössä järjestämä koko perheen yhteislaulutilaisuus. Tapahtumassa kerätään varoja kehitysmaiden lasten ja nuorten koulutukseen Ulkomaanavun kautta. Kevään ja kesän 2017 keräyskohteena on Uganda ja erityisesti Ugandassa asuvat nuoret pakolaiset.

Stadin suvivirsi -tapahtuma liittyy Helsingin seurakuntien vuonna 2010 aloittamaan Suvivirren sunnuntaihin, joka toteutetaan tänä vuonna 28. toukokuuta. Ideana on se, että toukokuun viimeisenä sunnuntaina veisataan Suvivirsi kaikissa Helsingin kirkoissa.

Kirkon Ulkomaanavun suvivirsikampanja jatkuu läpi kesän.

Suvivirsi Helsingissä

Suvivirttä ja muita kesäisiä hittejä lauletaan Helsingin seurakuntien yhteislaulutilaisuuksissa myös seuraavalla viikolla. Esimerkiksi maanantaina 29.5. HelsinkiMission Suvivirsi ja serenadeja -konsertissa Temppeliaukion kirkossa esiintyvät mieslauluyhtyeet Peripherials sekä Papas no Mamas, Klaus Pennanen, Tuomas Karjalainen, Mikko Pettinen, Inna Vintturi ja Jiri Kuronen. Helsingin Suvivirsi-tapahtumat löytyvät täältä.

Suvivirsi Espoossa ja Kauniaisissa

Myös Espoossa kesä alkaa, kun suvivirsi soi. Suvivirttä voi laulaa messuissa tai ravintola Basessa, jossa lauletaan yhdessä kesäisiä lauluja. Kauniaisten suvivirsi-illassa kiitetään laulun lomassa luomakunnasta ja siunataan myös lemmikit.

Suvivirren sunnuntain messu su 28.5. klo 10 Tapiolan kirkossa sekä klo 11 Leppävaaran kirkossa ja Soukan kappelissa. Suven suloisimmat yhteislaulut ma 29.5. klo 18 Ravintola Base, Sello. Luomakunnan suvivirsi-ilta ke 7.6. klo 18 Kauniaisten kirkossa.

Suvivirsi Vantaalla

Vantaalla Suvivirren sunnuntaita vietetään 28.5. klo 10 Korson kirkossa ja Länsimäen kirkossa sekä klo 12 Pyhän Laurin kirkossa. Katso tarkemmat tiedot täältä.

Mikä Suvivirsi?

Vuosina 1695‒1697 Pohjois-Euroopaa koetteli raju nälänhätä. Ilmasto oli pitkään ollut muutosten kourissa ja säät viilenivät poikkeuksellisen kylmiksi. Kesä ei tullut ollenkaan kolmeen vuoteen. Sato tuhoutui kokonaan. Kolmannes koko Suomen väestöstä kuoli nälkään ja nälän aiheuttamiin tauteihin. Kun Suvivirsi otettiin suomalaiseen virsikirjaan vuonna 1701, täällä tiedettiin mitä se merkitsee, kun kesä ei tulekaan. Aurinko, lämpö ja viljan kasvu eivät olleet vain lyyrisiä kielikuvia. Ne olivat elämän kovia tosiasioita. Niitä ne ovat edelleen.
Lähde Jaakko Heinimäki: Syntisen virsikirja

Lue aiheeseen liittyvä juttu: Nälkä toi Suomeen kuolonvuodet

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Markus Malmgren: tanssimusiikilla ja virsillä on yllättävän paljon yhteistä

Ajankohtaista

Virrenveisuu on demokraattinen tapahtuma: kaikilla on vain yksi ääni ja kaikki äänet ovat yhtä painavia.Suvivirsi yhdeksällä murteella

Hyvä elämä

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.