null MTV3 lähettää presidenttiehdokkaiden arvokeskustelun Kallion kirkosta

Näkymä Kallion kirkon tornista.

Näkymä Kallion kirkon tornista.

Ajankohtaista

MTV3 lähettää presidenttiehdokkaiden arvokeskustelun Kallion kirkosta

Suora vaalipaneeli huipentaa Sovinto 100 -tapahtuman, joka järjestetään Kallion kirkossa 19.–21. tammikuuta.

Kirkkopäivät Kallion kirkossa, Sovinto 100 -tapahtuma, pitää sisällään presidenttiehdokkaiden vaalipaneelin. MTV3 lähettää ehdokkaiden suuren arvokeskustelun suorana sunnuntaina 21.1. kello 20. Ehdokkaita tenttaavat uutis- ja ajankohtaisohjelmien vastaava päätoimittaja Merja Ylä-Anttila ja taloustoimituksen päällikkö Jussi Kärki.

Sovinto 100 järjestetään 19.–21.1. tasan sata vuotta ensimmäisten Suomessa pidettyjen Kirkkopäivien jälkeen. Kymmenen päivän päästä vuoden 1918 Kirkkopäivistä syttyi sisällissota. Sovinto 100 aloittaa evankelis-luterilaisen kirkon 1918 muistovuoden vieton seurakunnissa.

Kirkkopalvelut, Kallion seurakunta ja Kirkko Helsingissä kutsuu kansalaisia, yhteisöjä, poliittisia päättäjiä ja kirkon vaikuttajia etsimään ratkaisuja siihen, miten sovintoa, myötätuntoa ja yhteisymmärrystä rakennetaan suomalaisten arjessa. Sovinto 100 -kansalaisfoorumissa lauantaina 20.1. kansalaisten ratkaisuehdotuksia sparraavat presidentti Tarja Halonen, Helsingin piispana 1.11. aloittava Teemu Laajasalo sekä Martti Ahtisaaren perustaman Crisis Management Initiativen (CMI) Irak-ohjelman johtaja Hussein Al-Taee. Kansalaisfoorumin keskustelua juontaa dokumenttiohjaaja ja kirjailija Elina Hirvonen.

Sovinto 100 -tapahtuman muissa tilaisuuksissa 20.1. kuullaan muun muassa arkkipiispa Kari Mäkistä ja Racial Holy War -uusnatsijärjestön entistä johtohahmoa Arno Michaelisia. Hän työskentelee nykyisin eritaustaisia nuoria rauhan rakentamiseen kannustavassa Serve2unite-verkostossa.

Sovinto 100 -tapahtumaan liittyvät myös Kallion seurakunnassa tänä syksynä järjestettävät työpajat, joista ensimmäisessä pohditaan köyhyyttä ja eriarvoisuutta ja toisessa rasismia ja radikalisaatiota. 28.10. pidettävän köyhyystyöpajan loppukeskustelu on Alppilan kirkossa kello 14. 11.11. pidettävän rasismi ja radikalisaatio -työpajan loppukeskustelu alkaa kello 15. Kummatkin loppukeskustelut ovat yleisölle avoinna.

Kolmas työpaja keskittyy traumoista selviämiseen. Työpaja pidetään lasten oikeuksien päivänä 20.11. Alppilan kirkolla ja se on avoin. Lisätietoa tapahtumasta on Sovinto 100 -nettisivuilla.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Ehdokkaat korostavat uskontojen tuntemusta presidentin työssä – kolme ei kuulu kirkkoon

Ajankohtaista

Kaikki presidenttiehdokkaat korostavat Kirkko ja kaupungille antamissaan vastauksissa uskontojen merkitystä maailman ymmärtämisessä ja ulkopolitiikassa.
Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.