null Muun muassa virsien sanoittajana tunnettu Anna-Mari Kaskinen saa Kirkon kulttuuripalkinnon

Anna-Mari Kaskisen tekstit ovat jo osa suomalaista kristillistä perintöä.

Anna-Mari Kaskisen tekstit ovat jo osa suomalaista kristillistä perintöä.

Ajankohtaista

Muun muassa virsien sanoittajana tunnettu Anna-Mari Kaskinen saa Kirkon kulttuuripalkinnon

Pelkästään virsikirjassa ja sen lisävihkossa on Kaskisen tekstejä 34 virressä.

Kirjailija, runoilija, sanoittaja, käsikirjoittaja Anna-Mari Kaskinen saa vuoden 2022 Kirkon kulttuuripalkinnon. Palkintoperusteissa kiitetään Anna-Mari Kaskisen kirjallista tuotantoa, joka on poikkeuksellisen laaja ja monipuolinen.

Kaskisen tekstien todetaan olleen muodostamassa viime vuosikymmeninä suosittujen uusien hengellisten laulujen ja virsien ydintä. Pelkästään virsikirjassa ja sen lisävihkossa on Kaskisen tekstejä 34 virressä. Osasta Kaskisen tekstejä, kuten virrestä 517 ”Herra kädelläsi” on muodostunut monen sukupolven tuntemia klassikkoja. Myös ruotsinkielisen virsikirjan lisävihkoon on käännetty neljä Kaskisen virttä, samoin Ruotsin kirkon virsikirjaan.

Perusteissa todetaan, että Kaskisen laulutekstejä löytyy lukuisista hengellisistä laulukirjoista, joita käytetään myös ekumeenisesti. Kaskisen Mukulamessu ja mukulalaulut sekä hänen sanoittamansa Afrikkalainen gospelmessu ovat uudistaneet ja jättäneet pysyvän jäljen seurakuntien toimintaan.

”Anna-Mari Kaskinen on julkaissut runsaasti runoteoksia ja romaaneja sekä muita kirjallisia teoksia. Tuotannon laajuutta kuvaa hyvin kansalliskirjaston tietokantahaun perusteella hänen teoksikseen löytyvät yli 4 000 nimekettä. Erityinen piirre hänen tuotannossaan on sen ihmisen koko elämänkaaren huomioiva luonne. Erityisesti lapsille suunnattu korkeatasoinen kristillinen kulttuuri on hänen tuotannossaan pysyvä piirre, joka ansaitsee erityisen kiitoksen.”

Kirkkohallitus myöntää vuosittain Kirkon kulttuuripalkinnon kristillisen sanoman kannalta merkityksellisestä esittävästä taiteellisesta toiminnasta ja kulttuuriteosta. Palkinnon arvo on 6 000 euroa. Vuoden 2021 palkinnon sai Pirkko Saisio kirjastaan Passio

Palkinnon Kaskiselle luovuttaa arkkipiispa Tapio Luoma laskiaistiistaina 21. helmikuuta.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.