null Tällainen on nopea rippikoulu aikuisille: ilmoittautuminen, puhelu papin kanssa ja viikonloppuleirin päätteeksi kaste tai konfirmaatio

– Aikuisrippikoululeirille kannattaa ottaa mukaan iloinen ja avoin mieli, sanoo Tapio Suontakanen.

– Aikuisrippikoululeirille kannattaa ottaa mukaan iloinen ja avoin mieli, sanoo Tapio Suontakanen.

Hengellisyys

Tällainen on nopea rippikoulu aikuisille: ilmoittautuminen, puhelu papin kanssa ja viikonloppuleirin päätteeksi kaste tai konfirmaatio

Aikuisrippikoululeirillä opitaan kirkon ydin­asioita ja keskustellaan.

Hvittorpin kurssikeskuksessa järjestetään lokakuussa aikuisrippikoulu­leiri. Pappeina leirillä ovat Olarin seurakunnan Tapio ­Suontakanen ja Tapiolan seurakunnan Erika ­Kallio.

Suontakasen mukaan rippikoululeireistä tulee usein hyvää palautetta. Espoon seurakuntien aikuisrippikouluvastaavien ryhmä halusi myös aikuisille elämyksellisemmän tavan käydä rippikoulun, ja siksi aikuisrippikoululeiri päätettiin järjestää.

– Tällä hetkellä tuntuu olevan selkeä kasvu siinä, että ihmisiä kiinnostavat hengelliset asiat ja sen takia halutaan aikuisrippikouluun. Enää ei ole pelkästään niin, että aikuis­rippikoulu käydään siksi, koska halutaan kummiksi tai päästä naimisiin, Suontakanen kertoo.

– Aikuisrippikoulut yleistyvät koko ajan myös sen vuoksi, että osa lapsista jää kastamatta. Tällä tavalla on käynyt jo vuosikymmenten ajan. Osalta taas rippikoulu on jäänyt käymättä.

Suontakasen mielestä syy siihen, että hengelliset asiat ovat alkaneet kiinnostaa, voi olla tässä ajassa.

– Kun maailma on niin hektinen ja suorituskeskeinen, kristinuskon sanoma kiinnostaa yhä enemmän. Kristinuskon sanoma on hyvin anteeksiantava, eikä se ole suorituskeskeinen, Suontakanen sanoo.

Opetuksessa on tiedollinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen osuus, ja sitten mennään saunaan.

Aikuisrippikouluryhmiin kutsutaan aikuisia ympäri Espoota. Jokainen seurakunta vastaa vuorollaan aikuisrippikoulujen järjestämisestä. Espoossa ei ole aiemmin järjestetty aikuisrippikoululeiriä.

Suontakanen kertoo, että aikuisrippikoulussa tuntimäärä on suppeampi kuin nuorten rippikoulussa. Piispat ovat määrittäneet nuorille 80 tuntia ja aikuisille 20 tuntia.

– Tällä tuntimäärällä aikuisrippikoululeirillä ei ole samalla tavalla tulevaisuuden pohdintaa kuin nuorten leirillä. Aikuisrippikoulussa tutustutaan kirkon ydinasioihin, kuten sakramentteihin, Jumalaan ja Jeesuksen opetuksiin sekä annetaan keskustelulle tilaa.

Aikuisrippikoululeiri on myös nopea vaihtoehto. Siihen kuuluvat ilmoittautuminen, ainakin yksi puhelu papin kanssa, perjantaina leirille, lauantaina leirillä ja sunnuntaina kaste tai konfirmaatio.

– Opetuksessa on tiedollinen, toiminnallinen ja kokemuksellinen osuus, ja sitten mennään saunaan, tietenkin, koska se kuuluu aina leiriin. Nautimme luonnosta, kurssikeskuksen mahtavista ruoista sekä jumalanpalveluksista ja aamu- ja iltahartauksista – niin kuin rippileireillä yleensäkin, kertoo Suontakanen.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.