null Huippu-urheilijoille järjestetään oma aikuisrippikoulu – aloite tuli Suomen Jääkiekkoliitolta

Suomen Jääkiekkoliitto koordinoi nuorten jääripareita. Nyt aikuisille huippu-urheilijoille järjestetään oma leiri.

Suomen Jääkiekkoliitto koordinoi nuorten jääripareita. Nyt aikuisille huippu-urheilijoille järjestetään oma leiri.

Ajankohtaista Hengellisyys

Huippu-urheilijoille järjestetään oma aikuisrippikoulu – aloite tuli Suomen Jääkiekkoliitolta

Riparin isoset ovat entisiä huippu-urheilijoita. Riparilla voi puida myös uran päättymiseen liittyviä tunteita, ja välillä käydään katsomassa jääkiekkomatsia.

Harva ammattiryhmä saa oman rippikoulun, mutta tälle porukalle sellainen pidetään. Haagan seurakunta järjestää yhdessä Jääkiekkoliiton ja Kirkkohallituksen kanssa aikuisriparin entisille ja nykyisille huippu-urheilijoille.

Sporttiriparin vastuupappi Sami Lahtinen kertoo, että idea tuli Jääkiekkoliitolta.

– Monella huippu-urheilijalla on jäänyt ripari käymättä, koska se meni harrastuksen kanssa päällekkäin, Lahtinen selittää.

Nykyään Jääkiekkoliitto koordinoi 15-vuotiaille omia jääripareita, joissa päästään pari kertaa päivässä jäälle. Niillä käy vuosittain parisataa nuorta.

Aikuisten huippu-urheilijoiden rippikoulussa paneudutaan perinteisten ripariteemojen lisäksi uran päättymiseen liittyviin tunteisiin.

– Ne eivät ole aina ihan helppoja juttuja. Haluamme tarjota urheilijoille vertaistukiryhmän, Lahtinen sanoo.

Huippu-urheilijoiden aikuisripari kestää yhden viikonlopun. Se järjestetään jääkiekon Karjala-turnauksen aikaan marraskuussa, ja tarkoituksena on käydä porukalla ottelussa tai parissa.

Riparilaisten lisäksi leirin isoset ovat entisiä huippu-urheilijoita. Isosina ovat muun muassa moninkertainen olympiaedustaja ja Suomen urheiluliiton entinen valmennus- ja koulutuspäällikkö Antti Lanamäki sekä jääkiekkouransa loukkaantumiseen lopettanut Timo Kuuluvainen.

Huippu-urheilijoiden rippileirille on mahdollista tulla myös, vaikka ripari olisi jo käyty. Kertaamaan on tulossa ainakin entinen jääkiekkoilija, niin ikään loukkaantumisen takia uransa lopettanut Tommi Kovanen, jonka kirja Kuolemanlaakso valittiin vuoden 2017 urheilukirjaksi.

Lahtinen kertoo, että riparista tiedottaminen on vasta aluillaan. Mukaan mahtuu 25 leiriläistä.

– Kirkko haluaa tämän riparin kautta myös osoittaa tukensa huippu-urheilulle. Huippu-urheilu on yksi arvokas ja hyvä tapa, miten kristitty voi elää elämäänsä, Lahtinen sanoo.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

Jos olet nykyinen tai entinen ammattiurheilija, tämä ripari on sinua varten. Leiri järjestetään 9.–11. marraskuuta Kisakallion urheiluopistolla. Viikonlopun aikana syvennytään kristilliseen uskoon, urheillaan ja käydään katsomassa Leijonien matsia Hartwall-areenalla.

Rippikouluun voi osallistua, vaikka ei ole kirkon jäsen eikä halua liittyä kirkkoon.

Lisätietoja vastuupappi Sami Lahtiselta: lahtinensts@gmail.com tai 040 724 7129.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.