null Nuorisotyönohjaaja Heidi Granström oli jo 1990-luvulla ympäristöahdistunut nuori – nyt hänet palkittiin kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Kirkkohallitus palkitsi Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaajan Heidi Granströmin vuoden 2020 ympäristökasvatuspalkinnolla.

Kirkkohallitus palkitsi Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaajan Heidi Granströmin vuoden 2020 ympäristökasvatuspalkinnolla.

Ajankohtaista

Nuorisotyönohjaaja Heidi Granström oli jo 1990-luvulla ympäristöahdistunut nuori – nyt hänet palkittiin kirkon ympäristökasvatuspalkinnolla

Heidi Granström on kannustanut nuoria osallistumaan mielenosoituksiin ja rakentamaan hyönteishotelleja.

Malmin seurakunnan nuorisotyönohjaaja Heidi Granström on saanut Kirkkohallituksen vuoden 2020 ympäristökasvatuspalkinnon.

Palkinnon perusteluissa kerrotaan, että Granström on tehnyt yhdessä nuorten kanssa konkreettisia tekoja ympäristön hyväksi. Granströmin innostamana nuoret ovat muun muassa osallistuneet ilmastomarssille, ilmastolakkoon ja mielenosoituksiin sosiaalisessa mediassa, tehneet kestokääreitä kierrätyskankaasta ja osallistuneet nuorten järjestämään ilmastokonferenssiin Saksassa.

Granström on tehnyt 12 vuotta ympäristökasvatustyötä Malmin seurakunnan nuoristyössä.

Granströmin mukaan on tärkeää miettiä yhdessä nuorten kanssa, minkälaiset ympäristöteot ovat juuri nyt ajankohtaisia. Hän kertoo keskustelleensa nuorten kanssa esimerkiksi hyönteiskadosta.

– Viime keväänä kannustimme lapsia ja nuoria tekemään hyönteishotelleja ja tarjosimme materiaaleja sitä varten, Granström kertoo haastattelussa Kirkon kanavalla YouTubessa.

On tärkeää etsiä keinoja, joilla voimme tukea nuorta ympäristöahdistuksen keskellä.

Hän toteaa, että ympäristö- ja ilmastoasiat ovat nousseet kirkossa vahvemmin esille.

– Olemme tulleet tietoisiksi nuorten ilmasto- ja ympäristöhuolesta, mikä on ollut toki jo pidempään läsnä. Itsekin olin jo 1990-luvulla ympäristöahdistunut nuori. Ilmiö sinällään ei ole uusi.

– On tärkeää etsiä keinoja, joilla voimme tukea nuorta ympäristöahdistuksen keskellä.

Palkinnon saajana Granström saa päättää jonkin ympäristötoimenpiteen, jonka Kirkkohallitus toteuttaa tänä vuonna. Hän toivoo, että kirkko järjestäisi kasvatuksen ammattilaisille ilmaista koulutusta ympäristöasioissa.

– Olisi tärkeää, että kasvatuksen alan työntekijät saisivat lisää osaamista ympäristötunteiden käsittelyyn. Ja esimerkiksi vihreiden ripareiden sanoman eteenpäin vieminen olisi tärkeää.

Kirkon ympäristökasvatuspalkinto on perustettu vuonna 2014. Se jaetaan joka toinen vuosi.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.