null Olarin uudeksi kirkkoherraksi valittiin seurakunnan oma pappi Antti Malinen

Olarin kirkkoneuvosto valitsi Antti Malisen kirkkoherraksi 11 äänellä.

Olarin kirkkoneuvosto valitsi Antti Malisen kirkkoherraksi 11 äänellä.

Ajankohtaista

Olarin uudeksi kirkkoherraksi valittiin seurakunnan oma pappi Antti Malinen

Pitkään Olarissa pappina toiminut Antti Malinen aloittaa kirkkoherran tehtävässä lokakuussa. 

Espoolaisen Olarin seurakunnan uudeksi kirkkoherraksi on valittu Antti Malinen. Malinen on toiminut Olarin seurakunnassa vuodesta 2006, seurakunnan pappina useilla eri työaloilla, viimeksi rippikoulutyössä ja hallinnossa sekä osa-aikaisena vs. kirkkoherrana vuodesta 2020. Malinen on toiminut myös työalasihteerinä Kirkkohallituksessa sekä uskonnon, historian, psykologian ja filosofian opettajana. Koulutukseltaan Antti Malinen on teologian maisteri ja kirkkohistorian tohtoriopiskelija. Hänellä on myös humanististen tieteiden kandidaatin tutkinto historiasta.

Valinnan teki 5. huhtikuuta kokoontunut Olarin seurakuntaneuvosto. Olarin seurakunnan kirkkoherran virkaa haki kaikkiaan seitsemän pappia, joista kaksi veti hakemuksensa pois kesken vaalin. 

Olarin seurakuntaneuvosto päätti lähettää neljä kirkkoherran viran hakijaa soveltuvuustutkimukseen ja toiselle haastattelukierrokselle. Loppusuoralle pääsivät Antti Malisen lisäksi Laitilan seurakunnan kirkkoherra Petri Laitinen, Leppävaaran seurakunnan seurakuntapastori Kaisa Yletyinen ja Tapiolan seurakunnan seurakuntapastori Heidi Zitting. Kirkkoherran vaalissa annettiin 16 ääntä, jotka jakaantuivat seuraavasti: Antti Malinen sai 11 ääntä ja Heidi Zitting 5 ääntä.

Uusi kirkkoherra aloittaa tehtävässään 1. lokakuuta, kun nykyinen kirkkoherra Salla-Maria Viitapohja jää eläkkeelle. Olarin seurakunnassa on noin 27 000 jäsentä ja 55 työntekijää.

Laajempi juttu Olarin uudesta kirkkoherrasta ilmestyy kirkkojakaupunki.fi:ssä myöhemmin tällä viikolla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.