null Olympiajoukkueen kisapappi Leena Huovinen ehdolle Espoon piispaksi

Leena Huovinen vihittiin papiksi 1995. Vuodesta 2004 lähtien hän on ollut myös kisapappi.

Leena Huovinen vihittiin papiksi 1995. Vuodesta 2004 lähtien hän on ollut myös kisapappi.

Ajankohtaista

Olympiajoukkueen kisapappi Leena Huovinen ehdolle Espoon piispaksi

Kirkko voi vihkiä homopareja jo nyt, sanoo 54-vuotias rovasti ja oppilaitospappi.

Espoon piispanvaali on saanut ensimmäisen ehdokkaansa, kun Helsingin yliopistossa oppilaitospappina työskentelevä rovasti Leena Huovinen suostui mukaan.

Leena Huovinen on myös kirkkohallituksen nimittämä kisapappi, joka kulkee arvomitalikisoissa urheilijoiden mukana.

Julkisuudessa Huovinen on tunnettu seksuaalivähemmistöjen puolustaja. Jo vuonna 2005 hän siunasi parisuhteensa rekisteröineen parin helsinkiläisessä ravintolassa.

Tapauksesta seurasi myöhemmin kantelu Helsingin hiippakunnan tuomiokapituliin. Koska siunaamiskaavaa ei ole olemassa, kyseessä ei ollut kirkollinen toimitus, eikä Huoviselle koitunut seurauksia.

Tällä hetkellä tilanne on tulkittavissa niin, että samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkiminen on mahdollista kirkossamme.

Jos Huovinen valittaisiin nyt piispaksi, voisivatko Espoon hiippakunnan papit vihkiä homopareja avioliittoon?

Huovisen mukaan uusi avioliittolaki aiheutti kirkolle oikeudellisesti epäselvän tilanteen. Hänellä on kuitenkin ratkaisu asiaan.

– Tällä hetkellä tilanne on tulkittavissa niin, että samaa sukupuolta olevien henkilöiden vihkiminen on mahdollista kirkossamme, Huovinen sanoo.

– Ennen kuin kirkko selventää tilannetta oikeudellisesti pätevästi eli määrittelee vihkimisen ehdot kirkkolain tasolla tai luopuu vihkimisen viranomaisluontoisuudesta, tämä tulkinta on perusteltu eli homoja saa vihkiä.

Leena Huovisen lähdöstä Espoon piispanvaaleihin kertoi ensimmäisenä verkkomedia Kotimaa24.

Jaa tämä artikkeli:

Toimitus suosittelee

Kisapappi tarjoaa olympialaisissa joukkueelle ”suorituksesta vapaan alueen” – urheilijat Antti Ruuskanen ja Jarkko Kinnunen kertovat, mihin tarvitsevat pappia kisoissa

Hyvä elämä

Kisapappi Leena Huovinen suuntaa heinäkuussa Tokion olympialaisiin, joissa hän toimii Suomen joukkueen urheilijoiden ja taustatiimin tukena. Hengellisyys on matkalla vahvasti läsnä, vaikkei Jumalasta yleensä puhutakaan ennen kisasuoritusta.Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.