null Ortodoksisen kirkon piispat päättivät listata ne papit, jotka eivät osallistu kirkon elämään – ”Eräät eivät käy edes rukoilemassa kirkossa”

Piispa Arsenin (kuvassa kukkien kanssa) mukaan jotkut ”eläkkeelle jääneet tai harrastuksen pohjalta vihityt” ortodoksipapit ovat passivoituneet.

Piispa Arsenin (kuvassa kukkien kanssa) mukaan jotkut ”eläkkeelle jääneet tai harrastuksen pohjalta vihityt” ortodoksipapit ovat passivoituneet.

Ajankohtaista

Ortodoksisen kirkon piispat päättivät listata ne papit, jotka eivät osallistu kirkon elämään – ”Eräät eivät käy edes rukoilemassa kirkossa”

Kuopion ja Karjalan hiippakunnan piispa, metropoliitta Arseni on asiasta vaitonainen.

Suomen ortodoksisen kirkon piispat ovat päättäneet selvittää, ketkä papit eivät osallistu kirkon elämään.

”Osa vihityistä papiston jäsenistä ei osallistu lainkaan kirkolliseen elämään. He eivät toimita jumalanpalveluksia tai suorita pyhiä toimituksia. Eräät eivät käy edes rukoilemassa kirkossa”, helmikuussa Helsingissä kokoontuneen piispainkokouksen tiedotteessa kerrotaan.

Piispat päättivät laatia listan kunkin hiippakunnan passiivisista papeista. ”Seuraavassa kokouksessa päätetään laaditun listan perusteella jatkotoimenpiteistä kunkin papin kohdalla”, tiedotteessa sanotaan.

Kirkko ja kaupunki tavoitti Kuopion ja Karjalan ortodoksisen hiippakunnan piispan, metropoliitta Arsenin.
Miksi osa ortodoksisen kirkon papistosta ei osallistu kirkon elämään?

– Sitähän on vuosikausia mietitty, että minkä vuoksi jotkut eläkkeelle jääneet tai harrastuksen pohjalta vihityt passivoituvat.

– Tietenkin heidän, jotka ovat toimessa, on pakko käydä [kirkossa].
Mistä se voisi johtua, että osa papeista on passivoitunut?

– Sitä me pohdimme sitten, kun olemme kartoittaneet ensin, ketkä eivät osallistu.
Onko mahdollisista syistä mitään veikkauksia?

– Kyllä jollain voi olla. Ja voi olla, että teilläkin on.

– En minä halua kommentoida ennen kuin olemme yhdessä pohtineet. Ei se ole tahdikastakaan. Olemme sopineet, että jokainen katsoo hiippakunnastaan ne [papit], jotka eivät tiettävästi osallistu.

Kirkko ja kaupunki ei saanut tietää, mitä mahdollisia jatkotoimenpiteitä passiivisille papeille on luvassa tai mistä piispat tietävät, käyvätkö ortodoksisen kirkon papit rukoilemassa kirkossa.

Ortodoksisen kirkon piispat kokoustavat seuraavan kerran toukokuussa.

Oikaisu 4.3.2020 kello 15.01: Jutussa luki aiemmin: "Ortodoksisen kirkon piispat kokoustavat seuraavan kerran kesällä." Piispat kokoontuvat seuraavan kerran toukokuussa.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.