null Paavi Franciscus sanoi, että Jumala rakastaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia lapsia ”sellaisina kuin he ovat”

Paavi Franciscus tapasi 16. syyskuuta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten vanhempia.

Paavi Franciscus tapasi 16. syyskuuta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten vanhempia.

Ajankohtaista

Paavi Franciscus sanoi, että Jumala rakastaa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvia lapsia ”sellaisina kuin he ovat”

Franciscus on läpi paaviutensa puhunut lämpimästi seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ihmisistä. Hän ei kuitenkaan ole valmis muuttamaan kirkon virallista oppia.

Paavi Franciscus tapasi 16. syyskuuta seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvien lasten vanhempia Vatikaanissa. Yhdysvaltalaisten jesuiittojen America-lehden mukaan paavi sanoi heille, että ”Jumala rakastaa teidän lapsianne sellaisina kuin he ovat” ja ”kirkko rakastaa teidän lapsianne sellaisina kuin he ovat, koska he ovat Jumalan lapsia”.

Franciscus on läpi paaviutensa suhtautunut seksuaalivähemmistöihin merkittävän lämpimästi. Vuonna 2018 chileläinen homomies kertoi paavin sanoneen hänelle, ettei hänen seksuaalisella suuntautumisellaan ole merkitystä ja että hänen on oltava onnellinen siitä, kuka on. ”Jumala loi sinut sellaiseksi, hän rakastaa sinua sellaisena”, mies kertoi paavin sanoneen.

Katolisen kirkon katekismuksen mukaan homoseksuaalisia tekoja ei voida hyväksyä missään tapauksessa, ne ovat luonnon vastaisia ja väärin suuntautuneita.

Toisaalta Franciscus ei ole sanonut, että katolisen kirkon tulisi muuttaa opetustaan homoseksuaalisuudesta. Katolisen kirkon katekismuksen mukaan homoseksuaalisia tekoja ei voida hyväksyä missään tapauksessa, ne ovat luonnon vastaisia ja väärin suuntautuneita.

Katekismus erottelee homoseksuaaliset taipumukset ja teot, joista se tuomitsee vain jälkimmäiset. Katekismuksen mukaan homoseksuaaliset ihmiset ”on kutsuttu siveyteen” eli selibaattiin. Paavi Franciscus on niin ikään puhunut hyväksyvästi vain seksuaalivähemmistöihin kuuluvista ihmisistä, eikä hän ole sanonut hyväksyvänsä homoseksuaalisia suhteita. Paavi ei myöskään kannata samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä avioliittoon.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.