null Pakohuonepelien tekijä innostuu arvoitusten ratkaisemisesta – ”Parasta on onnistumisen tunne”

Juha Eriksson on kokenut pakohuonepelien harrastaja ja muutamien pelien tekijä, joka käyttää omissa peleissään numerolukkoja.

Juha Eriksson on kokenut pakohuonepelien harrastaja ja muutamien pelien tekijä, joka käyttää omissa peleissään numerolukkoja.

Ajankohtaista

Pakohuonepelien tekijä innostuu arvoitusten ratkaisemisesta – ”Parasta on onnistumisen tunne”

Seikkailupelissä hoksottimet, tarkat silmät ja yhteistyö auttavat pääsemään maaliin.

Pakohuonepelissä pääsee etenemään vain käyttämällä hoksottimia ja ratkaisemalla tehtäviä yhdessä toisten kanssa. Viime vuosina suosituksi noussutta peliä pääsee kokeilemaan Espoonlahden kirkolla kansainvälisenä lasten päivänä 20. marraskuuta.

Kyse ei ole tietokone- eikä lautapelistä, vaan todelliseen ympäristöön rakennetusta seikkailupelistä. Joukkueet aloittavat tehtävien ratkaisemisen ensimmäisestä huoneesta, johon on levitetty runsaasti erilaisia tavaroita. Osallistujat yrittävät yhdessä ratkaista, mitkä esineistä sisältävät vihjeen ja miten erilaiset vihjeet yhdistetään oikeaksi ratkaisuksi.

Löydettyään oikean vastauksen joukkue pääsee pois huoneesta ja etenee seuraavaan tilaan, jossa odottaa uusi tehtävä. Joukkueella on yleensä tunti aikaa ratkaista kaikki tehtävät ja päästä maaliin.

– Pakohuonepeliä ei voi pelata yksin eikä kahden hengen porukalla, sillä tehtävien ratkaiseminen määrätyssä ajassa vaatii useamman ihmisen aktiivista yhteistyötä. Kolmesta viiteen on sopiva pelaajamäärä, kokenut lajin harrastaja Juha Eriksson sanoo.

Luvassa kaikille sopivia pakohuonepelejä

Oppisopimusopiskelijana Espoonlahden seurakunnassa toimiva Eriksson on pelaamisen lisäksi laatinut muutamia pakohuonepelejä. Espoonlahden kirkolla järjestettävän lasten päivän tapahtuman kaksi pakohuonepeliä ovat hänen käsialaansa. Niiden teemoja ovat retkeily ja metsään eksyminen.

– Suunnittelen lasten päivän pakohuonepelit niin, että ne sopivat kaikenikäisille eivätkä vaadi aiempaa kokemusta. Peliaika on 20 minuuttia. Jos joukkue ei itse keksi ratkaisua, se voi pyytää lisävihjeitä, sanoo Eriksson.

Maalissa onnistumisen kokemus on päällimmäisenä, kun keksii miten pääsee maaliin määräajassa.

– Juha Eriksson

Espoonlahden kirkon peleihin voi osallistua, vaikka sinne tulisi ilman kavereita. Paikan päällä muodostetaan uusia joukkueita.

Erikssonin mukaan onnistumisen kokemus on päällimmäinen tunne, kun keksii, millä keinoilla pääsee pakohuoneesta pois ennen peliajan loppumista.

Hän pelasi ensimmäisen pelinsä kavereittensa kanssa, kun nämä veivät hänet pelaamaan yllätysjuhlissa. Sen jälkeen hän on tutustuttanut muitakin erilaisiin pakohuoneisiin, joita on esimerkiksi Helsingissä.

– Monien pakohuonepelien teemana on kauhu. Lasten päivän peli Espoonlahdessa sen sijaan on valoisassa tilassa eikä siinä ole mitään pelättävää, sanoo Juha Eriksson.

Iloista menoa Espoonlahden kirkolla aamusta iltaan

Lapsen päivä järjestetään Espoonlahden kirkolla jo toisen kerran. Viime vuoden tapahtuman hyvät kokemukset ja suuri suosio innostivat seurakunnan järjestämään tapahtuman uudelleen kansainvälisenä lastenpäivänä 20. marraskuuta.

Eri-ikäiset lapset valtaavat kirkon aamuyhdeksästä alkaen. Aamupäivä on omistettu pienille lapsille, iltapäivä alakoululaisille ja viidestä eteenpäin vanhemmille kouluikäisille.

Kirkkosalin takaosan täyttää teemapäivänä pomppulinna, aulassa on pelipiste ja hauskalla rekvisiitalla varustettu valokuvauspaikka, rippikoulusalissa on nukketeatteri ja päiväkerhohuoneessa tilaa vapaalle leikille. Lisäksi pienet lapset pääsevät haistelemaan, tunnustelemaan ja maistelemaan erilaisia pintoja aistihuoneessa. Ohjelmassa on pakohuonepelin lisäksi esimerkiksi muskari, pelipiste, askartelua, kasvomaalausta ja disko.

– Toivomme, että lapset ja nuoret pukeutuvat karnevaalihengessä. Kutsumme koolle kaikki osallistujat sekä aamupäivän että illan päätteeksi ja palkitsemme parhaat puvut. Jaamme palkintoja eri kategorioissa, kuten eläimellisin, kekseliäin ja värikkäin puku. Tapahtuma päättyy maailman isoimpaan sisaruspiiriin, nuorisotyönohjaaja Noona Hiilinen sanoo.

– Tärkeintä lapsen päivässä on se, että silloin varaamme kirkon lasten käyttöön ja toimimme lasten ehdoilla.

Jaa tämä artikkeli:

Löydä lisää näkökulmia


Keskustele Facebookissa
Keskustele ja kommentoi Facebookissa
Lähetä juttuvinkki
Lähetä juttuvinkki
Kirkko ja kaupunki -mediaan.

Tilaa Kirkko ja kaupungin viikoittainen juttukooste.